Piilolinssit helpottamaan koululaisen elämää

Silmälasit voivat välillä olla hankalat lapsen harrastuksissa. Silmälaseja ei oikein kannata laittaa esimerkiksi urheilussa käytettävän kypärän alle, sillä ne saattavat liukua alaspäin ja haitata menoa. Silmälasit usein myös rajaavat näkökenttää ja kylmällä ilmalla linssit voivat huurtua.

Harrastusten parissa silmälaseilla on myös riski hajota – korjaaminen saattaa olla vaikeaa, ja pahimmassa tapauksessa hajoaminen voi aiheuttaa vaaratilanteita kasvoille ja silmille. Lapsella, joka käyttää piilolinssejä, ei näitä riskitekijöitä ole. Lisäksi näönkorjaus piilolinsseillä ei muuta ulkonäköä.

Kun huomioidaan piilolinssien mukanaan tuomat turvallisuus- ja mukavuushyödyt, jäävät niiden käyttökustannukset hyvin maltillisiksi, Instrumentariumin tuoteryhmän myyntipäällikkö Arto Karhunen toteaa. Karhusen mukaan piilolinssien lisäksi näönkorjausta tarvitsevalla lapsella tulee olla myös ajan tasalla olevat silmäsit.

Vanhemmat voivat itse arvioida, onko lapsi kasvanut riittävän vastuulliseksi käyttämään piilolinssejä. Karhusen mukaan tärkeää on, että lapsi huolehtii itsenäisesti käsihygieniastaan. Lisäksi tulee opetella milloin piilolinssi on poistettava tai vaihdettava. Piilolinssien käyttöön motivoituneella lapsella piilolinssit toimivat yhtä hyvin kuin aikuisellakin.

Hankinnan yhteydessä optikko antaa lapselle aina opastuksen piilolinssien käyttöön. Piilolinssejä on kertakäyttöisinä ja kuukausilinsseinä useampaa eri merkkiä, joista jokaiselle lapselle valitaan sopivat linssit. Karhunen toteaa, että nykyiset piilolinssit ovat miellyttäviä silmässä sekä helppoja ja turvallisia käyttää.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.