Varian Hiekkaharjun toimipisteeseen luvassa remontti

Vantaan ammattiopiston Varian Hiekkaharjussa sijaitsevan toimipisteen vanha osa on tarkoitus kunnostaa.

Vantaan kaupungin kaupunkitilalautakunta käsitteli Varian Hiekkaharjun toimipisteen tarveselvitystä ja hankesuunnitelmaa 13. lokakuuta 2021. Lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle hankkeen hyväksymistä.

Varian Hiekkaharjun rakennukseen on tarkoitus tehdä mittavien kunnostustöiden lisäksi tilamuutoksia opetusalojen uudelleenjärjestelyn ja kasvavan oppilasmäärän vuoksi.

– Samalla tehdään tarpeelliset tilamuutokset ja korjaustoimenpiteet vuonna 2006 rakennettuun laajennusrakennukseen, tiedotti Vantaan kaupunki.
Hankkeen kustannusarvio on 41,7 miljoonaa euroa. Hankkeen valmistuttua Varian Hiekkaharjun toimipisteessä on paikkoja yhteensä 1285 opiskelijalle. Opiskelijapaikat tulevat seuraaville aloille: turvallisuusala, kone- ja tuotantotekniikan ala, talotekniikka-ala, talonrakennusala, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, pintakäsittelyala sekä ravintola- ja cateringala.

Vantaan kaupungin omistama, monialainen, perusopetusta ja oppisopimuskoulutusta järjestävä Varia toimii nykyisellään neljässä eri toimipisteessä Vantaalla: Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Aviapoliksessa ja Myyrmäessä.

– Vuoteen 2026 mennessä on tavoitteena tehostaa ja keskittää toimintoja, poistaa päällekkäisyydet opintotarjonnasta ja varmistaa nykyaikaiset sekä terveelliset opetustilat kolmessa toimipisteessä: Vehkalassa, Hiekkaharjussa ja Tikkurilan Oppimiskampuksessa, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.