Tikkurila nousi vuokra-asunnon etsijöiden suosioon

Oikotie Asunnot -nettisivustolla etsitään ahkerasti vuokra-asuntoja Tikkurilasta.

Oikotie ja Suomen Vuokranantajat ry ovat yhdessä analysoineet vuokra-asunnon etsijöiden hakukäyttäytymistä Oikotien asunnonhakupalvelussa vuoden 2021 aikana.
Oikotien vuokra-asuntojen hakuaineiston perusteella asuntohakuja tehdään pääkaupunkiseudulla tavallisesti koko kaupungin tasolla.

Kun tarkastellaan yksittäisiä asuinalueita koskeneita hakuja, haetuimmat asuinalueet pääkaupunkiseudulla olivat heinä-syyskuussa 2021 Lauttasaari, Tikkurila, Töölö ja Kallio.

– Hakuaineiston perusteella pääkaupunkiseudun kysytyin vuokra-asunto on parvekkeellinen kaksio astianpesukoneella Lauttasaaressa. Lauttasaari on monelle vuokra-asunnon etsijälle ihanteellinen sijainti metron varrella Helsingin keskustan ja Otaniemen sekä Keilaniemen välissä. Hyvät liikenneyhteydet selittävät varmasti myös kiinnostuksen kasvua Tikkurilassa, arvioi tiedotteessa johtaja Anna Leinonen Oikotie Asunnoista.

Vuokra-asuntojen kysyntä ylipäätään piristyi pääkaupunkiseudulla elokuussa aikaisempia vuosia hiljaisemman alkuvuoden jälkeen.

Oikotien omistusasuntojen hakupalvelussa Tikkurila ei ole noussut haetuimpien kaupunginosien joukkoon pääkaupunkiseudun laajuudessa. Tammi-syyskuussa 2021 pääkaupunkiseudun haetuimmat alueet omistusasuntojen osalta olivat pääosin Helsingissä. Vantaan osalta Tikkurila oli haetuin, ja sen jälkeen Kivistö ja Myyrmäki.