Korsoon tarvitaan pelastuslaitoksen valmiusasema

Kuvituskuva

Keski-Uudenmaan pelastustoimi tarvitsee Vantaalle neljä uutta pelastuslaitoksen valmiusasemaa vuosina 2022–2026.

Uudet valmiusasemat on tarkoitus rakentaa Korsoon, Tikkurilaan, Myyrmäkeen ja Hakunilaan.

– Asemat tarvitaan, jotta valmiusajat lyhenevät ja hälytysajoneuvot pääsevät kohteisiinsa nykyistä nopeammin, tiedotti Vantaan kaupunki.

Valmiusasemilla yhdistetään pelastustoiminnan ja ensihoidon tarpeet ja niissä on myös tilat paikallisten sopimuspalokuntien eli VPK:n toiminnalle.

Valmiusasemat ovat keskenään identtisiä ja kompakteja, ne rakennetaan puurunkoisina, puujulkisivuin ja viherkatoin. Niissä on sisätilaa kerrallaan neljälle hälytysajoneuvolle, jotka ovat kooltaan ambulanssien suuruusluokkaa. Esimerkiksi suurikokoisia tikasautoja ei näillä asemilla ole.

– Hälytysääniä ei valmiusasemalta lähtevissä ajoneuvoissa käytetä kuin äärimmäisissä tilanteissa, joten asemista ei koidu meluhaittaa lähiasutukselle.

Ennakoiden tulevaa hyvinvointialueuudistusta, valmiusasemat toteutetaan vuokrahankkeina. Vantaan Kaupunkitilalautakunta päätti hyväksyä valmiusasemien tarveselvitykset lokakuussa 2021. Lautakunta lisäsi Myyrmäen valmiusasemaa koskevan pöytäkirjalausuman, jossa edellytetään, että Myyrmäen valmiusasemahankkeen sijaintia arvioidaan uudelleen ennen hankesuunnitelman tuomista päätöksentekoon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.