Vantaan taidemuseon teoksia Finna-palveluun

Antti Maasalo: Revontulet, 2020 (1990), Vantaan taidemuseo Artsin julkisen taiteen kokoelma. Kuva: Maija Toivanen

Vantaan taidemuseo Artsi on julkaissut yli 40 julkisen taiteen kokoelmateosta Finna-palvelussa.

Julkaisun tarkoituksena on tukea taidekokoelmien saavutettavuutta ja jakaa tietoa kokoelmateoksista vantaalaisille sekä laajemmalle yleisölle. Julkaisu on Artsin ensimmäinen verkossa avattu kokonaisuus.

Vantaan taidemuseo Artsin julkisen taiteen kokoelma sijoittuu eri puolille Vantaata katutilaan, puistoihin ja julkisiin rakennuksiin.

Teokset ajoittuvat 1960-luvulta tähän päivään. Kokoelma kattaa monipuolisesti muun muassa veistoksia, muraaleja, rakennuksiin integroituja teoksia, ympäristöteoksia sekä mediateoksia.

Myyrmäessä sijaitseva Vantaan taidemuseo Artsi hallinnoi Vantaan kaupungin taidekokoelmaa ja kuratoi vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Artsi erikoistuu toiminnassaan kotimaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen sekä katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen.

Finna.fi on Kansalliskirjaston hallinnoima verkkopalvelu, jossa museot, arkistot ja muut kulttuuriperintöorganisaatiot voivat avata kokoelmiaan.

Finnan tavoitteena on edistää avoimen tiedon saavutettavuutta sekä oppimista kulttuuri- ja tiedeaineistojen kautta.

– Taidekokoelmat verkkoon –sopimus mahdollistaa Artsin tekijänoikeuksien alaisten nykytaideteosten julkaisemisen Finnassa. Kokoelman avaaminen tapahtui Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä erityisavustuksella, tiedotti Vantaan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.