Sadat järvenpääläiset vastasivat liikuntapaikkakyselyyn

Kuvituskuva.

Järvenpään kaupunki on julkaissut tietoja liikuntapaikkakyselyn tuloksista.

Lokakuussa 2022 kaupunkilaisille järjestettyyn liikuntapaikkakyselyyn vastasi 454 järvenpääläistä, joista suurin osa eli 82 prosenttia oli työikäisiä.

Vastauksia tuli eri puolilta Järvenpään kaupunginosista. Eniten vastattiin Isokydön, Haarajoen, Kinnarin, Nummenkylän, Kyrölän ja Pajalan asuinalueilta.

– Kyselyyn vastanneet olivat tyytyväisiä oman asuinalueensa liikuntapaikkojen saavutettavuuteen. Järvenpäässä etäisyydet ovat lyhyitä ja liikuntapaikkoihin pääsee hyvin jalan, pyörällä tai muilla kulkuneuvoilla, tiedottaa Järvenpään kaupunki.

– Liikuntapaikat koetaan myös turvallisiksi ja esteettömiksi. Kehitettävääkin toki löytyi. Vastaajien mukaan liikuntapaikkoja saisi olla enemmän ja niiden tulisi olla monipuolisempia ja nykyaikaisempia mahdollistaen eri liikuntamuotoja.

Tärkeimmiksi paikoiksi harrastaa liikkumista vastaajien keskuudessa nousivat luonnonmetsät, kävely- ja pyörätiet, uimahalli, Tuusulanjärven monitoimirata sekä kunto- ja luisteluradat.

Myös hiihtoväylät, koulujen ja päiväkotien liikuntasalit ja piha-alueet sekä leikki- ja toimintapuistot nähtiin keskeisinä liikuntapaikkoina.

Liikuntapaikkojen osalta kehittämiskohteina nähtiin ulkokuntoilulaitteiden, kuntoratojen kunnostus sekä ulkojäiden ja tekojään ylläpitäminen.

Myös leikkipuistoille toivotaan jonkinlaista piristävää tuunausta. Erittäin tärkeänä, joka korostui useimmissa vastauksissa, pidettiin metsäalueiden säilyttämistä. Lähimetsät koetaan virkistävänä ja monipuolisena paikkana harrastaa liikkumista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.