Kuusikerroksinen toimistotalo muutettiin päiväkodeiksi Helsingin keskustassa

Lapset nauttivat talvisäästä Iso Roobertinkatu 23:n päiväkodin sisäpihalla. Kuvaaja: Teina Ryynänen / Helsingin kaupunkiympäristö

Iso entinen toimistorakennus on muutettu kahdeksi lasten päiväkodiksi Helsingin keskustassa.

Helsingin kaupunki on saanut ainutlaatuisen ja modernin city-päiväkodin Punavuoreen osoitteeseen Iso Roobertinkatu 23.

Päiväkoti Roba ja ruotsinkielinen Daghemmet Roban sijaitsevat vuonna 1983 valmistuneessa, entisessä liike- ja toimistorakennuksessa. Päiväkodit sijaitsevat rakennuksen kaikissa kuudessa kerroksessa.

Kummallakin päiväkodilla on talossa omat sisätilat.

Roban päiväkodissa ja Daghemmet Robanissa leikitään viidessä kerroksessa. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat henkilökunnan tilat.

Uudet päiväkodit korvaavat Daghemmet Albertin, päiväkoti Meripirtin Hiekkarannantie 6:ssa ja Pietarinkatu 14:n toimipisteet sekä osan päiväkoti Kaisaniemen paviljonkitiloista.

Kantakaupungissa päiväkotikäyttöön soveltuvia tiloja ja tontteja on vähän, mutta lasten määrä alueella kasvaa.

– Käyttötarkoituksen muutos ja rakennuksen uudistaminen on usein purkamista parempi vaihtoehto, ja Roban päiväkodit ovatkin loistava esimerkki rakennusten joustavuudesta, tiedotti Helsingin kaupunki.

Rakennuksen omistaa Sponda Investment Properties A Oy, jolta Helsingin kaupunki vuokraa tilat.

Rakennuksen remontin pääsuunnittelija on arkkitehti Ilkka-Antti Hyvärinen Trium Arkkitehdit Oy:stä.

– Suunnitteluun on vaikuttanut päiväkotien tarpeiden ohella poikkeuksellinen sijainti. Iso Roban päiväkodit ovat laajuudessaan ainutlaatuisia koko Helsingissä. Kokonaisuus on suurin ja yksi niistä harvoista päiväkodeista, jotka sijaitsevat entisessä toimistorakennuksessa.

Kantakaupungin vilinästä huolimatta, Iso Roban kävelykatu luo turvallisen ympäristön päiväkodin sisäänkäynnin yhteyteen.

Iso suojaisa sisäpiha on viihtyisä ja ainoastaan päiväkodin käytössä.

– Perheet, joiden lapset tulevat tähän päiväkotiin, ovat tottuneet kaupunkielämään. Keskusta sijaintina nähdään positiivisena, useimmat vanhemmat ovat joko töissä lähistöllä tai asuvat lähellä keskustassa tai sen läheisyydessä. Ulkoiluun ja retkeilyyn päiväkotiryhmät hyödyntävät sisäpihan lisäksi myös lähialueiden julkisia viheralueita kuten Sinebrychoffin puistoa ja Johanneksenpuistoa, näin ollen käyttäen kaupunkia oppimisympäristönä, kertovat päiväkotien johtajat Kaisa Viitanen ja Lise-Lotte Ekberg-Tallqvist tiedotteessa.

Yksi Daghemmet Robanin ateljeehuoneista. Kuvaaja: Ari Kakkinen / Trium Arkkitehdit Oy
Roolipelihuoneessa voi liikutella huonekaluja ja seiniä. Kuvaaja: Teina Ryynänen / Helsingin kaupunkiympäristö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.