Vantaan ratikkaa varten aiotaan hankkia 18 raitiovaunua

Kuvituskuva

Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 21. elokuuta Vantaan ratikan vaunuhankinta -hankesuunnitelman.

Uusia pikaraitiovaunuja tarvitaan 18 kappaletta. Niiden hankintahinta-arvio on noin 79 miljoonaa euroa. Summa jakautuu vuosille 2024–2033.

Varsinaisen hankintapäätöksen raitiovaunuista tekee Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy, joka toteuttaa vaunuhankinnan.

Vantaan kaupunki on yhtenä osakkaana yhtiössä, ja kaupunki rahoittaa alueelleen sijoittuvan pikaraitiotiekaluston.

– Hankintaan sisältyvät raitiovaunujen toiminnan ja kunnossapidon kannalta välttämättömien erikoislaitteiden ja -työkalujen lisäksi käyttöohjeet, koulutukset, dokumentaatio ja hankinnan yhteydessä tarkemmin arvioitavat vara- ja vaihto-osat, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Raitiovaunujen hankinnat kestävät useita vuosia ja tämän vuoksi kalustohankinta on aloitettava mahdollisimman varhain.

Kaupunginhallituksen päätöksessä kuitenkin huomautetaan, että mikäli valtio ei sitoudu rahoittamaan Vantaan ratikan rakentamista, niin Vantaan ratikkaa ei rakenneta ja myös vaunujen hankintaprosessi keskeytetään välittömästi.

– Ratikan rakentaminen alkaa ja vaunuhankinta toteutetaan, jos tulevan MAL-sopimuksen mukainen valtion investointirahoitus varmistuu ja jos Vantaan valtuusto myöntää siihen määrärahat seuraavan talousarvion yhteydessä, tiedotti kaupunki kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.