Vantaan kulttuuripalkinto Lenni-Kalle Taipaleelle

Jazzpianisti ja -säveltäjä Lenni-Kalle Taipale on saanut Vantaan kulttuuripalkinnon. Vantaan kaupungin myöntämä tunnustus jaettiin nyt 40. kerran, ja sen arvo on 10 000 euroa. Lenni-Kalle Taipale sai kunnianosoituksen monipuolisesta työstään eri musiikkityylien parissa sekä teatterimuusikkona.

Vantaan kulttuuripalkinto on kunnianosoitus, jota ei voi hakea. Päätöksen kulttuuripalkinnon myöntämisestä tekee vuosittain kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä.

Palkinto on tunnustus ansioista taiteen ja Vantaan kaupungin taide-elämän hyväksi. Vuosien varrella kunnianosoituksen on saanut valikoitu joukko taiteen parissa työskenteleviä vantaalaisia henkilöitä tai yhteisöjä. Viime vuosina palkinnon ovat saaneet Vantaan Taiteilijaseura, laulaja Virve Rosti, kirjailija Tuula Korolainen, oopperalaulaja Esa Ruuttunen, Vantaan Sanataidekoulu ja muusikko Esa Pulliainen.

Taipale on tunnettu ja arvostettu jazzin taitaja

Lenni-Kalle Taipale on monipuolinen ja osaava muusikko. Ensimmäisen oman jazzyhtyeensä Taipale perusti rumpali Sami Järvisen ja basisti Timo Tuppuraisen kanssa. Lenni-Kalle Taipale Trio osallistui Pohjolan Kyky -kilpailuun vuonna 1997, voitti Suomen osakilpailun ja tuli pohjoismaiden välisessä kisassa toiseksi. Samana vuonna Lenni-Kalle Taipale valittiin Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi. Lenni-Kalle Taipale Trion vuonna 1998 julkaistu debyyttialbumi ”Nothing to Hide” taas myi ensimmäisenä suomalaisena jazzlevynä kultaa.

Vuonna 1999 Lenni-Kalle Taipale esiintyi housebändinsä kanssa Joonas Hytösen talk show’ssa. Mukana yhtyessä olivat Taipaleen lisäksi rumpali Sami Järvinen, basisti Timo Tolonen sekä kitaristi ja laulaja Marzi Nyman.

Oman trionsa lisäksi Lenni-Kalle Taipale on soittanut aktiivisesti useissa muissakin yhtyeissä ja orkestereissa, kuten SVY, Lenni-Kalle Taipale Band, Sami Pitkämön orkesteri, Hemma Beast sekä Jukka Perko & L-K Taipale Electric Band. Hän on myös esiintynyt Vesa-Matti Loirin, Susanna Haaviston ja Ile Kallion kiertueyhtyeissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.