Vantaan kouluja remontoitiin sisäilman parantamiseksi

Kaivokselan koulu. Kuva: Sercan Alkan / Vantaan kaupunki

Korjauskohteita oli niin Länsi-Vantaalla kuin Rekolassakin.

Vantaalla tehtiin kesäkauden 2022 aikana suurehkoja sisäilmakorjauksia kaikkiaan kahdeksassa koulussa tai oppilaitoksessa ja yhdessä päiväkodissa.

Viimeisenä kohteena ovat valmistuneet Kaivokselan koulun liikuntasalin pukuhuonetilat, jotka saatiin käyttöön korjausten jälkeen lokakuun alussa.

Kaivokselan koulussa tehtiin opetustiloissa ja liikuntasalin pukuhuonetiloissa laajoja lattiakorjauksia ja rakenteiden tiivistyksiä.

Länsi-Vantaalla korjauskohteista sijaitsevat myös Martinlaakson Kivimäen koulu ja Varia Myyrmäen Ojahaantien yksikkö.

Kivimäen koulussa korjattiin neljä luokkaa sekä käytävä- ja varastotiloja. Varia Myyrmäen Ojahaantien yksikössä puolestaan tehtiin työpajarakennuksessa paikallisia lattiakorjauksia, korjattiin IV-konehuone sekä päärakennuksen aula ja tuulikaappi.

Muualla Vantaalla sisäilmaan liittyviä korjauksia on nyt tehty Päiväkummun koulussa, Rekolan koulussa, Simonkallion koulussa, Sotungin koulussa, Varia Koivukylän Talvikkitien yksikössä sekä Peltovuoren päiväkodissa Ylästössä.

Vantaan kaupunki pyrkii yleensä toteuttamaan koulujen sisäilmakorjaukset koulujen kesäloman aikana ennen koulun alkua.

– Jos rakenteiden purkamisen yhteydessä löytyy uusia korjausta vaativia kohtia, ne korjataan mahdollisuuksien mukaan samalla kertaa. Jos kesätauko ei riitä suunniteltujen korjausten toteuttamiseen, korjauksia jatketaan myöhemmin koulun kanssa sovittavana ajankohtana, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Tavallisimmin sisäilmakorjauksessa tiivistetään rakenteet, läpiviennit ja rakenneliittymät. Lattiarakenne kapseloidaan, ja lattian pintamateriaalit uusitaan sekä tasapainotetaan ilmanvaihto. Tarvittaessa kohteissa tehdään tämän lisäksi korjausalueen ilmanvaihdon nuohous- ja säätötöitä.

– Sisäilmakorjaukset ovat yleensä tehonneet hyvin: olosuhdehaitat ja oireilu ovat vähentyneet erittäin paljon korjausten jälkeen. Esimerkiksi tiivistyskorjaukset yhdistettynä ilmanvaihdon säätötoimenpiteisiin estävät tehokkaasti epäpuhtauksien leviämistä luokkatiloihin. Tilannetta kuitenkin seurataan ja tarvittaessa tehdään uusia toimenpiteitä, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.