Pysäköintikokeilu jatkuu Hakunilan Kaskelassa

Kuvituskuva

Vantaan kaupunkitilalautakunta päätti alueellisen ja maksullisen pysäköintitunnuskokeilun jatkosta kokouksessaan 26. lokakuuta.

Hakunilan Kaskelan ja Kivistön pysäköintitunnuskokeilu on ollut käynnissä elokuusta 2021 alkaen, päättyen vuoden 2022 loppuun.

– Pysäköintikokeilu on osoittautunut toimivaksi, ja sitä jatketaan toistaiseksi voimassa olevana käytäntönä. Tarvittaessa alueellista pysäköintitunnusta voidaan soveltaa myös muilla alueilla, tiedotti Vantaan kaupunki.

Kaupungin mukaan alueellinen pysäköintitunnusjärjestelmä auttaa lyhyellä aikavälillä tasaamaan pysäköintipaikkojen kysyntää keskeneräisillä, vielä kehittyvillä alueilla.

Kivistön ja Kaskelan alueellinen pysäköintitunnuskokeilu on kattanut seitsemän erillistä ja väliaikaisessa käytössä olevaa pysäköintialuetta, jotka ovat vielä rakentamattomia tontteja. Kivistön Keimolanmäessä pysäköintiä on järjestetty Keimolanmäentien varteen.

Alueilla on saanut pysäköidä kuukausihintaan 50 euroa tai vuorokausihintaan 5 euroa.

Yhteensä Kaskelan ja Kivistön pysäköintikokeilun käytössä on ollut 470 autopaikkaa. Kaupungin mukaan pysäköintipaikkojen käyttöaste on ollut hyvä etenkin Kivistön alueella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.