Vantaan kaupunki etsii ostajaa Vantaankosken myllylle

Vantaan kaupunki etsii ostajaa Vantaankosken myllylle

Vantaan kaupunki etsii toimijaa Kuninkaantien varrella sijaitsevalle Vantaankosken myllylle. Kaupunki etsii ostajaa, joka sitoutuu kunnostamaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan myllyn sivurakennuksineen ja järjestämään myllyllä sen luonteeseen soveltuvaa toimintaa, kuten majoitustoimintaa. Sopimukseen kuuluu myös myllyn tontin vuokraus ja myöhempi osto.

Tulevaan kauppaan kuuluu kolme rakennusta, mylly sivurakennuksineen sekä varastona käytetty talousrakennus. Mylly sivurakennuksineen on rakennettu vuonna 1892, talousrakennus 1928. Myllyssä on toiminut mm. sähkölaitos ja trasselitehdas sekä myllytoiminnan loputtua erilaisia yrityksiä 1970-luvulle saakka. Mylly siirtyi kaupungin omistukseen vuonna 1975. Mylly kärsi pahoja vaurioita tulipalossa vuonna 2009. Sittemmin alueella on toiminut kesään 2018 saakka yksityinen toimija.

Mylly ja sen sivurakennus on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaina rakennusperintökohteina. Alueella sijaitsee myös muinaismuistolailla suojeltu historiallisen ajan muinaisjäännös. Tontin alue on osa valtakunnallisesti merkittävää maisema-aluetta, ja se on suojeltu Vantaan yleiskaavassa kyläkuvallisesti arvokkaana alueena.

Rakennukset myydään nimelliseen hintaan valitulle toimijalle. Kauppakirjassa asetetaan ostajalle rakennuksia koskeva korjausvelvoite aikatauluineen. Korjaus toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa.

Hakuaika myllyn toimijaksi päättyy 31.8.2018, jonka jälkeen kaupunki aloittaa neuvottelut kaikkien varteenotettavien hakijoiden kanssa ja valitsee neuvotteluiden perusteella toimijan, joka kaupungin arvion mukaan parhaiten takaa Vantaankosken myllyn säilymisen ja tarkoituksenmukaisen toiminnan alueella.

Päätös valitusta toimijasta tullaan tekemään syksyn 2018 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.