Koti juhlakuntoon – lue vinkit etukäteisjärjestelyihin

Kesä tuo mukanaan paljon syytä juhlaan.

Kesällä ennättää viettää enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Monet viettävätkin erilaisia kesäjuhlia koko kesäkauden ajan.

Vieraiden määrä ja juhlien luonne ratkaisevat kuinka paljon etukäteisjärjestelyjä vaaditaan. Juhlien luonteesta ja koosta riippumatta on tärkeää suunnitella juhlat hyvin, jotta voit itse nauttia juhlista ja vieraiden seurasta.

Suunnittelu

Älä tee kaikkea yksin, vaan sopikaa porukassa mitä kukakin tekee ja milloin.Muistilista on oiva apuväline, varsinkin jos kyseessä on isot juhlat ja paljon tekemistä. Tee etukäteen niin paljon kuin voit. Tehtävät kannattaa jakaa pieniin palasiin, niin järjestelyt eivät tunnu liian raskailta.

Siivous

Ei ole mitään mieltä siivota itseään uuvuksiin ennen juhlia, juhlien jälkeenkin on usein siivottavaa. Järjestele ja poista ylimääräiset tavarat niin saat jo raikkaan ilmeen. Älä kuitenkaan ole turhan tarkka. Imuroinnilla, lattian pyyhinnällä ja pölyjen pyyhinnällä pärjää. Muista laittaa myös wc tai kylpyhuone vieraskuntoon. Keväällä voi miettiä ikkunoiden pesua, jolloin saa valoisuutta kotiin. Varaa keittiöön riittävästi astiapyyhkeitä ja roskapusseja.

Tilojen järjestely

Jos odotettavissa on paljon vieraita, on hyvä raivata hieman enemmän tilaa, jotta kaikki juhlijat mahtuvat. Sulje tilat joihin et halua vieraidesi päätyvän. Suljettujen ovien taakse voit myös piilottaa ylimääräistä tavaraa. Raivaa etenkin keittiö mahdollisimman tyhjäksi, jotta siellä on helppo valmistaa tarjottavat ja keittiötyöt sujuvat joutuisasti.

Juhlien ajankohta

Kesällä on kiva olla myös pihalla, joten sinne voi asettaa pöytiä ja tuoleja. Tarkista myös mahdolliset parveke ja terassi, joissa pieni järjestely ja turhien tavaroiden pois siivoaminen riittää. Jos vieraat kulkevat sisälle ja ulos, voi ylimääräisen maton laittaminen kulkureitille olla hyvä idea. 

Koristelu

Juhlien luonne vaikuttaa mahdollisiin koristeisiin: onko jokin teema jota haluat tuoda esille juhlissa? Etenkin kukat luovat juhlatunnelmaa. Muista, että aina ei tarvitse ostaa, sillä luonnonkukilla tai oksilla somistat kodin pienellä vaivannäollä, mutta ilmaiseksi. Luonnosta voi kerätä esimerkiksi kiviä, käpyjä, kaisloja ja oksankäkkäröitä pöydän piristeeksi. Paikkakyltit ja lautasliinarenkaat voivat myös olla osa koristelua.

Lähde: Martat

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.