Vantaan ensimmäiset juoksuportaat rakennetaan Möskärin mäkeen ensi vuonna

Lauttasaaren Kotkavuori kesällä

Vantaan kaupunki on aloittanut kuntoportaiden toteutussuunnittelun tänä syksynä. Hankkeelle varataan määrärahat kaupungin ensi vuoden investointiohjelmaan. Kuntatekniikan keskus toteuttaa kuntoportaat Simonkylän Möskärin mäkeen vuoden 2019 aikana.

Kuntoportaita on viime vuosina rakennettu useita pääkaupunkiseudulle, sillä portaissa treenaaminen on nyt muotia. Kuntoportaat ovat muodostuneet houkutteleviksi eri-ikäisten ja -kuntoisten liikuntapaikoiksi. Vantaan liikuntapaikkasuunnitelmassa 2018-2022 kuntoportaiden todetaan houkuttavan liikunnan pariin uusia harrastajia. Kuntoportaat myös monipuolistavat liikunnan palveluverkkoa.

Vantaalaisten lähimmät kuntoportaat tällä hetkellä ovat Helsingin Malminkartanon täyttömäessä, Helsingin Paloheinässä sekä Keravan Keinukalliossa.

Lähivuosina kuntoportaat saatetaan rakentaa myös Simonkylän Malmimäkeen. Siellä on parhaillaan rakenteilla uusi vesitorni, joka korvaa purettavan Hiekkaharjun vesitornin. Malmimäkeen laaditaan puistosuunnitelma Malmimäen vesitornin ympärille.

Puistosuunnitelmassa viheralueen käytäväverkostoa kehitetään monipuolisemmaksi ja alueelle sijoitetaan asukkaita palvelevia oleskelupaikkoja. Lisäksi alueelle sijoitetaan kuntoportaat, joiden sijoittelussa hyödynnetään olemassa olevia maastonmuotoja. Malmimäki on ympäröivässä maisemassa metsäisenä erottuva harjualue, jonka rinteet lännessä ja etelässä ovat hiekkaisia ja karuja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.