Korson Lumon kirjastoon ääntä vaimentavia kalusteita ja nuorten pelihuone

Kuvituskuva

Lumon kirjaston asiakastilat uudistetaan kokonaan lattia- ja valaistusremontin yhteydessä Korsossa. Kirjasto suljetaan remontin vuoksi 3. joulukuuta. Muutostyöt valmistuvat arviolta helmikuun lopussa 2019.

Kirjaston remonttisuunnittelussa on toteutettu korsolaisten toiveita. Luvassa on rentoja lukutiloja sekä alakerran suureen kirjastosaliin että yläkerran harrastetilaan ja lukusaliin.

Suunnitelman mukaan alakerran sisäänkäynniltä avautuu nopean asioinnin alue sekä tapahtumatila. Suuren kirjastosalin viuhkamainen hyllyasetelma poistetaan, jotta kirjastoon saadaan tilaa erilaisille toiminnoille.

Lehdenlukijoille tehdään oma rauhoitettu kulmaus. Pienten lukijoiden alue rakennetaan satuhuoneen viereen ja sen kalustukseen toteutetaan korsolaisilta lapsiperheiltä saatuja ehdotuksia. Nuorten lukijoiden tiloihin lisätään muun muassa pelihuone.

Yläkerran hiljainen lukusali säilyy Lumon kirjastossa. Remontissa yläkerran saliin sijoitetaan tapaamisiin ja ryhmätyöskentelyyn tarkoitettuja tiloja. Sinne tulee esimerkiksi säädettäviä työpöytiä ja ääntä vaimentavia kalusteita. Ääntä vaimennetaan myös akustoivilla seinillä ja seinäkkeillä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.