Vantaalaiset voivat ehdottaa kulttuuripalkinnon saajia

Mikä vantaalainen kulttuuriteko ansaitsisi tunnustusta? Entä kenet Vantaan nuorista, lahjakkaista taiteilijoista erityisesti tulisi palkita taiteellisesta työstään? Vantaan kulttuuripalkinnon saajiksi voi nyt ehdottaa vantaalaisia henkilöitä ja yhteisöjä, joiden taiteellinen työ tai kulttuurityö ansaitsisi kiitosta.

Vantaan kaupunki uudisti viime vuonna kulttuuripalkintonsa ja palkitsee nykyisin vuosittain kaksi tahoa. Vuonna 2018 palkinnot myönnettiin merkittävästä kulttuuriteosta 40 vuotta työtä musiikin eteen tehneelle Vantaan Elävan musiikin yhdistys Velmu ry:lle, sekä nuorille taiteilijoille Bingheng Yangille ja Pinja Huhtimolle.

Vantaan kaupunki on jo yli 40 vuoden ajan myöntänyt palkinnon tunnustuksena merkittävistä ansioista taiteen, kulttuurin ja kaupungin taide-elämän hyväksi.

Molemmat kulttuuripalkinnot ovat 10 000 euroa.

Toinen kulttuuripalkinnoista myönnetään tunnustuksena merkittävästä kulttuuriteosta ja toinen kannustuksena nuorelle taiteilijalle. Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 10 000 euroa.

Nuoren taiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle.

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto merkittävästä kulttuuriteosta myönnetään todella vaikuttavista ansioista, ja kaupunki pidättää oikeuden jättää palkinto myös myöntämättä. Palkintoa merkittävästä kulttuuriteosta ei myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille.

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus vapaa-ajan lautakunnan esityksestä. Vantaan kulttuuripalvelut pyytää nyt kuitenkin kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat kiitosta. Ehdotuksia hyödynnetään vuoden 2019 Vantaan kulttuuripalkintojen valmistelutyössä.

Ehdotuksia tiiviine perusteluineen voi 23.9.2019 mennessä lähettää osoitteeseen kulttuuri@vantaa.fi otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2019”.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.