ToPo Miehet tähtää mestaruuteen

Kausi 2019-2020 on oven takana. Miesten joukkue on uudistunut kertaheitolla uuteen uskoon.

ToPon miesten taivalta valtakunnallisessa 1A-divisioonassa on takana nyt kolme kautta ja saavutuksina on joukkueella kaksi kolmossijaa ja edelliskauden seitsemäs (runkosarjan neljäs). Tulevalla kaudella joukkue haluaa lähteä kamppailemaan mestaruudesta ja pelaamaan yleisöön menevää nopeaa ja agressiivista koripalloa.

Joukkueesta on nostettava esiin tehoparivaljakko Miki Kuusisto ja Juuso Kauppinen, jotka lähtevät pyörittämään ToPon peliä nyt neljättä kautta putkeen. Kuusiston käsistä lähtee suuri osa joukkueen hyökkäyspään kuvioista ja usein hyökkäykset päätyvätkin taikurin namupasseihin. Miki on kovemmassa kunnossa kuin koskaan ja ulottuvalta pelinrakentajalta on odotettavissa isoja asioita. Juuso jatkaa joukkueen kapteenina ja on sarjan yksi vaarallisimmista kotimaisista pelaajista hyökkäyspäässä. Kauppinen tykittää palloa kaaren takaa vahvalla itseluottamuksella ja on yksi kotiyleisön sytyttäjistä. ToPolaisilla on varmasti vielä muistikuvissa Ukko Munkki Cup 2016, jolloin Juuso pisti voittoheiton sisään summerin soidessa Espoo Unitedia vastaan.

Kesäkuussa saimme erittäin mieluisia uutisia kun seuraan Rauramomaisen paluun teki Sirolan suvun nuorin poika Ilkka, joka pakkasi kamat ja suuntasi Munkkaan Tapiolasta kuten Rauramo 70-luvulla. Faija “Vellu” Sirola tästä motivoituneena kävi nappaamassa muiden ToPo-legendojen kanssa heinäkuussa senioreiden MM-pronssia.

Tulevalle kaudelle rakennettu yhteistyö Sykin kanssa antaa nuorille pelaajille kerrassaan mahtavan tilaisuuden kehittyä urheilijoina ja ottaa suuria harppauksia pelaajina. Juniori-ikäiset pelaajat saavat mahdollisuuden pelata ja harjoitella miesten joukkueessa jonka lisäksi pelaajat pääsevät pelaamaan valtakunnallisen U19 sarjan otteluita Sykin paidassa. Nuoret lupaukset ovat vakuuttaneet valmennusta koko kesän ajan ja ovat olleet harjoitusotteluissa isossa roolissa.

Joukkue oli myös mukana seuran yhteisellä ToPo-leirillä elokuussa Kisakalliossa, joka toimi upeana junioreiden ja edustuksen yhteisenä tapahtumana. Lisäksi edustusjoukkue sai mahtavan paikan hitsautua yhteen joukkueena ja leiriltä onkin odotettavissa hauskoja videoita jaettavaksi ToPon SoMe-kanaville.

Miesten edustuksen päävalmentajana jatkaa Eero Nikkarinen ja apunaan Jukka Matinen, Make Rautala sekä seuraan niin ikään paluumuuton tehnyt Jussi Syrjänen. Jussi toimii tuplaroolissaan valmentajana edustusjoukkueiden valmennustiimeissä sekä johtaa toimintaa General Managerina. Kulunut kesä onkin ollut Jussille kiireistä aikaa valmennustehtävissä ja joukkueita kasatessa.

Miesten kotiottelut pelataan pääsääntöisesti lauantai-iltaisin Munkkiniemessä, jolloin tutuksi tullut ToPon Gameday beach flag nousee aina pystyyn Puukkarille juhlapäivän kunniaksi.

Kausi alkaa lauantaina 5.10. jolloin vastaan asettuu samantien edelliskauden playoff-vastus ja viime kausien yksi kovimmista kilpakumppaneista HBA-Märsky.

Mielenkiintoisen lisämausteen tulevaan kauteen antaa MuKin osallistuminen miesten kanssa samaan sarjaan ensimmäistä kertaa eli Munkassa nähdään todellisia derby-otteluita missä tunteet ovat varmasti pinnassa. Aiemmin MuKi on pelannut miesten joukkueellaan sarjapykälää alempana, mutta tulevalle kaudelle heille myönnettiin villikortti 1A-sarjaan, joka tarkoittaa varsinaisia namupaloja yleisölle. Joukkueet kohtaavat kaudella vähintään kolme kertaa sillä jo huomenna (La 14.9.) pelattavassa Ukko Munkki Cupissa joukkueet mittaavat toistensa tasoa näin sarjan kynnyksellä.

Tervetuloa seuraamaan miesten kotiotteluita Mykin hornankattilaan.

ToPon edustusjoukkueet tarvitsevat tukeanne ja parhaiten tuet arvokasta edustustoimintaa tulemalla paikan päälle seuraamaan otteluita.

Joukkueen kokoonpano 2019-2020

Miki Kuusisto 1994 194 cm

Elmo Uitto 2002 181 cm

Santeri Makkonen 2001 195 cm

Alvar Michelsen 2000 197 cm

Juuso Kauppinen 1994 188 cm

Mikko Savolainen 2002 193 cm

Alvar Pemberton 2000 194 cm

Ilkka Sirola 1986 198 cm

Kalle Koponen 2002 190 cm

Akseli Hartikainen 1996 195 cm

Federiko Federiko 2001 205 cm

Lauri Brederholm 2000 195 cm

Tuomas Ebeling 1993 205 cm

Cristian Ahokas 2001 201 cm

Tuomas Laine 1997 182 cm

Päävalmentaja Eero Nikkarinen

Valmentajat Jussi syjränen, Jukka Matinen, Make Rautala

Fysiikkavalmentaja Makke Saaristo, Antti Lindholm

Fysioterapia Mikko Pehkonen, Teramus

#topostrong

#toposhow

#topofamily

#m1da