Vantaa järjestää pohjoismaisen turvallisuuskonferenssin

kuvituskuva

Vantaa toimii pohjoismaisen konferenssin isäntäkaupunkina syksyllä 2023.

Vantaalla järjestetään Nordic Safe Cities Camp -tilaisuus lokakuussa 2023. Nordic Safe Cities Camp on kaksipäiväinen, työpajamuotoinen konferenssi, jonne odotetaan noin 100-120 osallistujaa.

Osallistujina on Nordic Safe Cities -verkoston jäsenkaupunkien virkamiehiä, luottamushenkilöitä, työntekijöitä ja muita toimijoita.

Vantaa on mukana vuonna 2016 perustetussa Nordic Safe Cities -verkostossa, jossa on mukana 20 Pohjoismaiden kaupunkia. Kaupungit jakavat verkostossa ratkaisujaan kaupunkien turvallisuuden lisäämiseksi, vastakkainasettelun ja väkivaltaisen ääriajattelun vähentämiseksi ja kaupunkilaisten suojelemiseksi ekstremismiltä.

Yhteistyöverkoston toimintaa koordinoidaan Kööpenhaminasta, ja verkosto on pyytänyt Vantaata toimimaan konferenssin isäntäkaupunkina vuonna 2023.

Vantaan kaupunginhallitus päätti maaliskuussa 2022, että Vantaa toimii Nordic Safe Cities Camp -tilaisuuden järjestäjäkaupunkina yhteistyössä Nordic Safe Cities -verkoston kanssa.

– Tilaisuuden kustannukset jaetaan verkoston ja isännöivän kaupungin kesken. Kaupungin kulut ovat alustavan arvion mukaan noin 30 000 euroa, kerrottiin kaupunginhallituksen päätöksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.