Uusi päiväkoti on valmistunut Martinlaaksoon

Kuvituskuva

Uuden Jokiuoman päiväkodin päärakennus on otettu käyttöön, ja piha-alueet valmistuvat elokuussa.

Osoitteessa Vihertie 16 sijaitseva uusi kaksikerroksinen päiväkoti korvaa Jokiuoman vanhan päiväkodin ja Metsikköpolun päiväkodin. Lisäksi uudella päiväkodilla vastataan Myyrmäen suuralueen lapsimäärän kasvuun.

Jokiuoman uuden päiväkodin päärakennus on valmistunut ja se on otettu käyttöön toukokuussa.

Tontilla sijaitseva vanha päiväkotirakennus on purettu uuden rakennuksen käyttöönoton jälkeen. Pihatyöt ovat käynnissä, pihat saadaan käyttöön elokuussa.

– Uudessa päiväkodissa on kahdeksan kotialuetta, yhteensä 256 tilapaikkaa. Kaksi lapsiryhmää toimii aina yhdellä kotialueella, jossa he tekevät toiminnallista yhteistyötä ja käyttävät yhteisesti osaa tiloista, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteessa.

– Päiväkodin sydämen muodostavat ruokailutila, kotikeittiö ja sali, jotka ovat yhdistettävissä ja käytettävissä myös muuhun toimintaan päiväkodin käyttöajan ulkopuolella. Hissillä varustettu rakennus on esteetön.

Vantaalle on aiemmin valmistunut vastaavan kokoisia päiväkoteja Koivukylän ja Tikkurilan suuralueille.

Myös Jokiuoman päiväkodissa on käytössä kahden johtajan malli, jossa johtamistehtävät on jaettu johtajien kesken: toisella on pedagogiset ja toisella hallinnolliset tehtävät.

Päiväkodin pihalle rakennetaan leikkivälineiden lisäksi viherkattoiset välinevarastot sekä ulkoleikkejä varten sadekatos, joka toimii myös aurinkosuojana. Uusi päiväkotirakennus rakennetaan tontin itälaidalle.

– Näin aseteltuna päiväkodin piha-alue on suojassa läheisen liikenteen melulta, kerrotaan tiedotteessa.

Energiatehokkaista tilaelementeistä koostuva päiväkoti lämpiää kaukolämmöllä. Katolle sijoitettujen aurinkopaneelien avulla katetaan osa rakennuksen energiantarpeesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.