Järvenpäässä järjestetään paljon kesätekemistä

Kuvituskuva.

Järvenpäässä järjestetään monenlaista kesätekemistä ja kesäohjelmaa osallistuvan budjetoinnin äänestystulosten perusteella.

Osallistuvassa budjetoinnissa järvenpääläiset ideoivat, suunnittelivat ja äänestivät parempaa yhteistä kaupunkia. Toteutukseen äänestettiin 14 eri ehdotusta, joista osa toteutetaan nyt tänä kesänä.

Esimerkiksi maksuttomia puistojumppia järjestetään kaupungin tiedotteen mukaan kesä- ja heinäkuussa tiistaisin ja torstaisin kello 18 Rantapuiston Tervanokan sataman parkkialueen viereisellä nurmella.

Ensimmäiset jumpat olivat 1.6.-29. kesäkuuta ja lisää jumppatuokioita pidetään 18.7.-8.8. Elokuun puolella jumpat pidetään Hallintokadun pop up -kaupunkipuutarhassa.

– Maksuttoman puistojumpan ohjauksesta vastaavat Järvenpään Opiston liikunnan ja tanssin opettajat, ja jumppaan voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Ota mukaan jumppa-alusta, juomapullo sekä säänmukainen vaatetus ja tule nauttimaan kesäisestä liikunnan ilosta, ohjeistetaan kaupungin tiedotteessa.

Kaupunkikeskustan elävyydestä huolehtiva Sykettä ja Sinfoniaa ry järjestää kesän aikana jopa 14 ilmaista keskiviikkokirppistä, katukonserttia ja työpajaa tai toimintapistettä.

Osallistuvan budjetoinnin rahaa yhdistys sai 4 000 euroa ilmaisten kulttuurielämysten, katukirppisten ja lapsille suunnattujen työpajojen ja toiminnan järjestämiseen.

– Sykkeen tavoitteena on osallistaa kaupunkilaisia yhteisten kesäkeskiviikkojen luomiseen.

Kulttuurikorttelit on puolestaan lauantaina 26. elokuuta järjestettävä urbaanihenkinen kaupunkikulttuuritapahtuma, jossa valjastetaan kaupungin sivukatuja monipuoliseen kulttuurikäyttöön. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Järvenpään kaupungin ja eri yritysten sekä toimijoiden kanssa. Osallistuvassa budjetoinnissa järvenpääläiset päättivät tukea tapahtumaa 10 000 eurolla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.