Tikkurilan Teatteri voitti Työväen Näyttämöpäivien yleisöäänestyksen

Kuvassa: Markus Ukkola ja Timo Luotonen. Kuvaaja: Leena Tiuri.

Tikkurilan Teatterin väki sai matkaansa uuden kalusteen tammikuun lopussa Työväen Näyttämöpäivien päätöstilaisuudesta, kun Tyttö ja varis -esitys voitti festivaalin yleisöäänestyksen. Toiseksi eniten ääniä yleisöäänestyksessä sai Kajaanin Harrastajateatterin esitys Beowulf ja Grendel – musikaali Simasalin verisistä tapahtumista, ja kolmanneksi sijoittui tamperelaisen Legioonateatterin esitys Pelko pois, Rosemarie!

Yleisöäänestyksen kiertopalkintona toimii antiikkituoli, johon kunkin festivaalivuoden voittaja saa laittaa oman kaiverretun nimikylttinsä. Tyttö ja varis sai Mikkelissä erittäin arvostavan ja lämpimän vastaanoton niin yleisöltä, raatilaisilta kuin lehdistöltäkin.

– Esityksen päätteeksi koko katsomo nousee antamaan aplodeja. Lämpiön puolella puhutaan kylmistä väreistä ja maagisesta fiiliksestä. Kyllä hyvä teatteri on aina hyvää teatteria,  Laura Halonen Länsi-Savon lehdestä kommentoi.

Tyttö ja varis -näytelmän esitykset jatkuvat vielä helmikuussa viiden lisäesityksen verran Tikkurilan Teatterin ohjelmistossa. Sirkku Peltolan koskettavan näytelmän tulkitsevaan työryhmään kuuluvat ohjaaja Carita Välitalo, valosuunnittelija-lavastaja Pikku-Markku Tuominen, valoassistentti Kalle Kivimaa, puvustaja Aila Pelkonen, äänisuunnittelija-säveltäjä Ilya Zaytsev, sekä näyttelijät Nina Tikka, Marja Ristola, Markus Ukkola ja Timo Luotonen.

Näytelmässä neljä eri-ikäistä ja eri elämäntilanteissa olevaa henkilöä painii samankaltaisten kysymysten parissa. Ristiriidat kalvavat jokaisen sisintä: toive nähdyksi tulemisesta vääntää kättä paljastumisen pelon kanssa. Toisen kohtaaminen voi olla pelottavampaa kuin mikään muu ja samalla jokaisen hartain toive. Epätodennäköiselle ystävyydelle antautuminen vaatii rohkeutta, mutta on joskus ainoa tie siihen, että saa olla jollekin toiselle tärkeä.

Esitykset Vinssisalissa, Kulttuurikeskus Vernissalla 17.2. asti.

Lähde: Tikkurilan teatteri

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.