Tikkurila Festivaali 2017 artistit julki

Tikkurila Festivaali tuo maan suurimmat tähdet Vantaan Hiekkaharjuun 21.–22.7.2017 jo neljättä kertaa. Kesän 2017 esiintyjinä nähdään SANNI, Mikael Gabriel, Vesala, Antti Tuisku, JVG, Kaija Koo, Happoradio ja Apulanta.

SANNI on lahjakkuus, joka säveltää ja sanoittaa kappaleensa itse. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee, Me ei olla enää me, Pojat sekä vuoden 2015 Parhaana kappalena palkittu 2080-luvulla. Syksyllä 2016 julkaistu, artistin omaa nimeä kantava albumi myi jo ennakkoon platinaa. Aiemmin julkaistuista albumeista Lelu (2015) on ylittänyt platinarajan ja debyyttialbumi Sotke mut (2013) on myynyt tuplaplatinaa. SANNI on palkittu Vuoden naisartistin Emmalla vuosina 2014 ja 2016.

Mikael Gabrielin albumi Versus teki toukokuussa 2015 suomalaista kultalevyhistoriaa: sitä kuunneltiin suoratoistona ennen albumin virallista julkaisua yli kymmenen miljoonaa kertaa. Vain elämään kuluvalla kaudella artisti paljasti lahjakkuutensa koko kansalle. Tammikuussa 2017 Mikael Gabriel suuntaa 20 keikkaa sisältävälle Himmee-kiertueelle, joka on hänen ensimmäinen oma kiertueensa. Lisäksi hänestä nähdään dokumenttielokuva Mikael Gabrielin elämä Nelosella marraskuussa 2016.

Vesala on aiemmin Paula Vesalana ja PMMP:n toisena puoliskona tunnettu laulaja-lauluntekijä, joka julkaisi ensimmäisen singlensä Tequilan vuonna 2015. Odotettu sooloalbumi julkaistiin kesällä 2016 ja Helsingin Sanomat kutsui sitä ”suuren suomalaisen sooloartistin lähtölaukaukseksi”. PMMP:n ja oman tuotantonsa lisäksi Vesala on säveltänyt ja sanoittanut lauluja artisteille kuten Johanna Kurkelalle, Jenni Vartiaiselle ja Vesa-Matti Loirille. Vesala sai heinäkuussa 2016 Juha Vainio -sanoituspalkinnon.

Antti Tuiskun ”Petokesä” hullaannutti suomalaiset ja kymmenes albumi En kommentoi myi toukokuuhun 2016 mennessä tuplaplatinaa. Helsingin Sanomat piti albumia yhtenä vuoden parhaista levyistä ja se pysyi Suomen virallisella listalla yhtäjaksoisesti 64 viikkoa. Petokesä päätyi kansiin ja löytyy syksyllä 2016 kirjakaupoista. Syksyllä 2017 julkaistaan myös Antti Tuiskun elämänkerta.

JVG:n Hehkuu-kappale oli kesän 2016 striimatuimpia kappaleita ja syksyllä 2015 julkaistu 247365-albumi on myynyt platinaa. Vuoden 2016 toukokuussa yhtye starttasi Paluu tulevaisuuteen -kiertueensa kahdella megakonsertilla Hartwall Arenalla, joista ensimmäinen varattiin loppuun alle vuorokaudessa.

Kaija Koon ura on poikkeuksellisen menestyksekäs sivu Suomen musiikkihistoriaa: hänen albumejaan on myyty jo yli puoli miljoonaa kappaletta ja hänet on palkittu kolmesti Vuoden naisartistina. Uusin albumi Sinun naisesi ilmestyi marraskuussa 2016. Viimeisimpiä hittejä ovat Siniset tikkaat sekä Cheekin kanssa yhteistyössä tehty Nää yöt ei anna armoo. Vuosina 2014 ja 2015 Kaija Koo esiintyi loppuunmyydyissä Hartwall Arenan Superkonserteissa.

Happoradion kaikki albumit ovat nousseet Suomen viralliselle albumilistalle ja hittisinglet Che Guevara sekä Puhu äänellä jonka kuulen ovat sekä myyneet kultaa että pysyneet sinkkulistalla noin 20 viikkoa. Bändi julkaisi syksyllä 2016 uuden singlensä Älä puhu huomisesta, jota yhtye kuvaa Soundissa ”maailmanlopun discobiisiksi”.

Perinteet jatkuvat kesällä 2017, kun Apulanta nousee päälavalle päättämään Tikkurila Festivaalin viikonlopun. Apulannalla on takana on huimat 25 bändivuotta ja 21 sinkkulistan ykköshittiä, mutta yhtye rikkoo yhä ennätyksiään: kymmenen kaupunkia ja konserttisalia kattanut Kunnes siitä tuli totta -kiertue oli viimeistä paikkaa myöden loppuunmyyty. Vuonna 2016 bändi valloitti myös valkokankaat Teit meistä kauniin -elokuvassa. Yle uutisoi keväällä 2016, että Apulanta on eniten suuria festarikeikkoja 2000-luvulla soittanut kotimainen yhtye.

Suomen suosituin kerää yhteen 20 000 kotimaisen musiikin ystävää

Heinäkuussa 2016 Tikkurila Festivaaleilla vieraili yli 20 000 kotimaisen musiikin ystävää. Vain muutamassa vuodessa Suomen suosituimmaksi kotimaisen musiikin festivaaliksi nousseen tapahtuman suosio perustuu paitsi kärkiartisteihin myös hyvään tunnelmaan, josta järjestäjät ovat saaneet paljon kiitosta sekä kävijöiltä että esiintyviltä artisteilta. Festivaalin järjestäjät panostavat kaikkien aistien herättelyyn myös tulevana kesänä. ”Tärkeintä on tehdä jokaiselle asiakkaallemme hieno elämys, kasvu seuraa perässä, jos teemme työmme hyvin,”Tikkurila Festivaalin vastaava tuottaja Heidi Hujanen kommentoi.

Tikkurila Festivaalin lipunmyynti on käynnistynyt 31.8.2016 ja jatkuu 31.12.2016 saakka alennetuin ennakkomyyntihinnoin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.