Teatteri Vantaan ensi-illassa nähdään rakastettu urheiluikoni Elmo

Näyttelijä Ilkka Heiskasen uusi yhden miehen komedia on Elmo, jossa suuri suomalainen urheiluikoni Elmo pääsee loistamaan tarunhohtoisilla suorituksillaan ensi-illassa 16. lokakuuta Teatteri Vantaan Silkkisalissa.

Tämä urheilusankari on voittamaton vaikka hän kaatuu sadan metrin juoksussa mutta tekee silti maailmanennätyksen. Elmo myös ottaa nokoset kesken hiihtokilpailun, polttaa piippua maaliin tullessaan ja muodostaa yksin koko Suomen kisajoukkueen.

Taakse jäävät Svenssonit, Anderssonit, neuvostoliittolaiset, jenkit tai mikä tahansa suuri urheilumaa lajissa kuin lajissa. Luonteeltaan Elmo on kuitenkin hyvin hiljainen ja erikoinen suomalainen mies.

Juhani Peltosen kirjoittama ja Yleisradion toteuttama ikimuistoinen radiokuunnelma 1970-luvulta toi Elmon koko kansan tietoisuuteen. Kuunnelmaa on esitetty myös useissa Euroopan maissa, ja jopa Australiassa asti. Juhani Peltonen kirjoitti myös vuonna 1978 ilmestyneen Elmo -romaanin, joka on pohjana tässä Ilkka Heiskasen dramatisoimassa ja ohjaamassa monologikomediassa.

Teatteri Vantaan Silkkisali sijaitsee Tikkurilassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.