Tsaarin muinoin omistama komea arvokiinteistö saa pian asukkaat

Johanneksenkirkkoa vastapäätä pari vuotta kestänyt komean arvokiinteistön suurremontti on loppusuoralla. Osoitteessa Korkeavuorenkatu 21 sijaitsevan arvotalon koristeellinen julkisivu on jo valmistunut ja se on palautettu entisaikojen loistoonsa.

Talo on valmistunut vuonna 1889 ja se edustaa uusrenessanssityyliä. Remontin myötä tähän yhteen Helsingin arvokkaimmista ja kauneimmista rakennuksista sijoittuu asuntoja. Talon nimeksi on annettu ylellinen Grand Residence 21.

Talossa ovat asuneet aikoinaan monet kuuluisuudet, kuten kirjailijat Anni Swan ja Juhani Aho, ja talo oli Venäjän tsaarin omistuksessa kun Suomi oli Venäjän suuriruhtinaskunta. Talossa toimi tsaarin ajan valtiollisen poliisin päämaja.

-Talossa sijaitsi 1930-luvulla marsalkka Mannerheimin työhuone, jonne herra käveli Kaivopuiston kodistaan, kerrotaan Senaatti-Kiinteistöt Oy:n nettisivulla.

Senaatti-Kiinteistöt Oy myi arvorakennuksen vuonna 2016 koska valtiolla ei ollut enää käyttöä kiinteistölle. Vuosina 1939-2012 talossa toimi Suomen rajavartiolaitos. Senaatti-Kiinteistöt kertoo verkkosivullaan, että kaikki remontoitavan kohteen asunnot on myyty.

-Hulppeimmillaan asunnoissa on lähes 400 neliötä. Pienin on 36 neliön yksiö. Kaikkiaan omistusasuntoja on 27 viidessä kerroksessa. Ylimmän kerroksen yli sadan neliön penthousesta ja sen saman kokoiselta parvekkeelta näkyy Kaivopuistoon, Hietalahdelle ja keskustaan.

Sisäpihan moderniin osaan tulee 30 vuokrattavaa yksiötä ja kaksiota. Niitä vuokrataan lyhyeen käyttöön henkilöille, jotka kaipaavat majoitusta hotellin sijaan.

Remontoitavan uusrenessanssitalon katutasoon on tulossa ravintola ja liiketiloja. Asukkaat pääsevät muuttamaan koteihinsa alkuvuodesta 2019.

Grand Residence 21:n nettisivulla kerrotaan, että talon rakennutti Helsinkiin muuttanut ruotsalainen maalarimestari ja tehtailija Per Erik Färlander. Färlander oli tuolloin tapettitehdas Sanduddin perustaja. Talon arkkitehdiksi hän valitsi ruotsalaisen Axel Högbergin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.