Rekolan kirkossa saunottiin saunapäivänä

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko osallistui valtakunnalliseen saunapäivään 27. heinäkuuta. Yleisö pääsi saunomaan Rekolan kirkkoon naisten ja miesten erillisissä vuoroissa. Pieni sisäänpääsymaksu sisälsi saunakahvit.

– Rekolan kirkon saunassa oli yhdeksän saunojaa kolmessa vuorossa. Yksi oli tehnyt pari saunavastaa, joista viimeisetkin saunojat saivat iloita ja nauttia, kertoo seurakuntapastori Vappu Olsbo.

– Enemmänkin saunojia olisi mahtunut ja nyt viimeinen vuoro jäi käyttämättä. Toisaalta kävijät saivat saunoa hiukan luvattua pidempään, Vappu Olsbo jatkaa.

Saunoja on Suomessa jos jonkinlaisissa paikoissa, mutta kirkko ei ehkä heti tule mieleen, jos saunaan tahtoo. Vantaalla valtakunnallisena Ylen saunapäivänä löylyä pystyi kuitenkin heittämään Rekolan kirkon saunassa. Saunoja on tiettävästi joissakin muissakin Vantaan ja Suomen kirkoissa, etenkin uusimmissa kirkoissa.

Rekolan kirkon sauna on ollut käytössä alusta lähtien. Talvikautena se lämpiää ainakin joka maanantai-ilta, kun kirkolla on Yläovet auki -tilaisuus, kertoo Vappu Olsbo.

Rekolan kirkon sauna on remontoitu viime vuonna. Kerrallaan lauteille mahtuu 4-5 henkilöä.

Jani Jakonen