Syksyllä päätetään siitä, millainen Vantaa on ensi vuonna

Pikkuhiljaa pyörähtää käyntiin syksyn budjettiruletti ja valtuusto sekä lautakuntatyöskentely.

Jo syyskuun lautakunnissa on käsittelyssä vuoden 2020 budjettikehykset virkamiesvalmistelun pohjalta. Pitkin syksyä valtuustoryhmät neuvottelevat ja viilaavat lukuja ja tavoitteita jotta koko kaupungin ensi vuoden talous ja tavoitteet saadaan päätettäväksi marraskuussa. Toiveet budjettikäsittelyn osalta ovat aina syksyisin korkealla – tekemistä ja parantamisen varaa riittää!

Ensi vuoden alusta tapahtuu myös organisaatiomuutos nimeltään uusi Vantaa. Toimialoja ja niiden rajoja ja sisältöjä uudistetaan. Se, muuttuuko mikään ja onko kyseessä vain uusi vanha Vantaa jää nähtäväksi. Toimialojen palikoita on pyöritelty jo pitkään ja lopputulokseen ovat vaikuttaneet monenlaiset intressit. Positiivisena muutoksena voisi mainita sen, että uuden Vantaan myötä

kulttuuri, vapaa-aika ja asukaspalvelut siirtyvät omaksi kaupunkikulttuurin toimialakseen.

Uudistuksen myötä nämä saavat nykyistä enemmän huomiota osakseen päätöksenteossa. Lautakunnat jatkavat nykyisellään vaalikauden loppuun, joskin sisältöjä viilataan sopimaan uuteen organisaatiorakenteeseen.

Uudistuksen myötä valitaan myös uusia apulaiskaupunginjohtajia. Vaikka kovasti toivoinkin, että Vantaa olisi siirtynyt pormestarimalliin eli malliin joka olisi heijastanut kulloistakin poliittista tilannetta niin siihen ei nyt löytynyt yhteistä poliittista tahtoa. Poliittisen virkamiesjohdon heikkous on se, että oli vaalitulos mikä tahansa niin kerran valittu valta säilyy ja pysyy. Jäämme mielenkiinnolla myös odottamaan uuden hallituksen päätöksiä sote-uudistuksesta ja sen vaikutuksista kunnan palveluihin ja rakenteeseen.

Syksyn aikana saadaan viralliseen päätökseen myös Elmon rahoitus ja aikataulu.

Kevään viimeisessä kokouksessa käytiin kädenvääntöä virkamiesjohdon kanssa puhtaan opetustilan suhteen. Mikäli päätös toteutuu niin jo syksyn aikana saamme puhtaan opetustilan pahimmin altistuneille oppilaille!

Nyt nautitaan vielä viimeisistä kesäpäivistä!

Eve Rämö

Kaupunginvaltuutettu (VIHR)

Opetuslautakunnan jäsen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.