Rasismin vastaisena päivänä leffaan

Palkittu suomalaisdokumentti Ei tietä kotiin esitetään Vantaalla YK:n rasismin vastaisena päivänä keskiviikkona 21.3. Elokuva käsittelee pakolaisuuteen ja kansalaisuusidentiteettiin liittyviä kysymyksiä Kongosta Suomeen muuttaneen Charles Nyakarashin tarinan kautta. Tikkurilassa seurakuntien talon auditoriossa nähtävä esitys on maksuton.

Ohjaaja Markku Heikkisen vuonna 2017 valmistunut elokuva Ei tietä kotiin kertoo Kongon demokraattisessa tasavallassa syntyneestä Charlesta ja hänen elämästään Kajaanissa. Elokuvassa Charles kertaa tarinaansa suomalaiseksi kasvaneelle tyttärelleen ja vierailee sukulaistensa luona pakolaisleirillä Ruandassa. Ei tietä kotiin valittiin tämän vuoden DocPoint-festivaaleilla sekä yleisön että kriitikkojen suosikkielokuvaksi.

Tilaisuuden aluksi on tarjolla Yhteisen pöydän kautta saatua leffaevästä. Klo 18.30 Vantaan Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sodhi Ranbir lausuu tervetuliaissanat ja elokuvantekijät kertovat lyhyesti elokuvasta. Tunnin kestävän elokuvan jälkeen keskustelua elokuvasta sekä rasismin ilmenemisestä Suomessa. Mukana elokuvan päähenkilö ja ohjaaja.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Leffaeväästä voi halutessaan antaa vapaaehtoisen käteismaksun Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Keräyksen tuotoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä meillä ja maailmalla.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä: Vantaan kaupunki, Vantaan seurakunnat, Seremonia-projekti/ Vanhusten Kotiapusäätiö, Monimaa ry ja Nicehearts ry.

YK:n rotusyrjinnän ja rasismin vastainen päivä on osa rasisminvastaista viikkoa, joka on tänä vuonna 19.–25.3. Viikolla edistetään yhdenvertaisuutta ja korostetaan yksittäisen ihmisen vastuuta toimia oikein rasistisessa tilanteessa.

Ei tietä kotiin
21.3. klo 18–20.30
Vantaan seurakuntien talonauditorio, Unikkotie 5 C, 01300 Vantaa

Elokuvan kesto 62 min, jonka jälkeen tunnin keskustelutilaisuus. Ikäraja S.

Ei viruksia. www.avast.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.