Oppilaat äänestivät 160 000 euron käytöstä – rahaa Tikkurilaan ja Kartanonkoskelle

kuvituskuva

Vantaan kaupunki aikoo käyttää 25 000 euroa Kartanonkosken urheilupuiston kehittämiseen. Tikkurilan uimahalliin hankitaan uusia vesiliikuntavälineitä 10 000 eurolla.

Vantaan kaupungin ensimmäisen lapsille ja nuorille suunnatun osallistuvan budjetoinnin voittajat julkaistiin Vaikuttajapäivässä 26.4. Vantaan kaupungintalolla.

Lapset ja nuoret päättivät 160 000 euron käytöstä äänestämällä. Rahalla toteutetaan 13 ehdotusta, tiedotti Vantaan kaupunki.

Perukoulujen oppilaat äänestivät rahankäytöstä neljällä alueella: Kivistö–Aviapolis, Korso–Koivukylä, Myyrmäki ja Tikkurila–Hakunila. Vantaan lukioiden ja ammattiopisto Varian opiskelijat päättivät rahankäytöstä omissa toimipisteissään.

Peruskoulujen voittajaehdotuksissa korostuu liikunta, vapaa-aika ja mukava yhdessä tekeminen. Lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat äänestivät voittoon opiskeluympäristöjen mukavuutta ja yhteisöllisyyttä parantavat ehdotukset istumapaikoista, ryhmäyttävistä bileistä ja kulttuurien päivästä.

Ehdotuksia tekivät ja niitä äänestivät koululaiset, lukiolaiset ja ammattiopisto Varian opiskelijat. Ehdotuksia äänestivät myös Vantaan eskarit. Äänensä antoi yli 11 600 lasta ja nuorta.

Kivistö-Aviapoliksen alueella lasten ja nuorten osallistuvan budjetoinnin voittaja peruskoulujen äänestyksissä on ehdotus Kartanonkosken urheilupuiston kehittämisestä. Ehdotuksen teki Kartanonkosken koulu.

Tikkurila-Hakunilan alueella toteutukseen valittiin muun muassa ehdotus vesiliikuntavälineiden hankkimisesta Tikkurilan uimahalliin. Ehdotuksen teki Viertolan koulu.

Lisäksi Varian Aviapoliksen toimipisteen kuntosalia on tarkoitus kehittää, ja Tikkurilan lukioon perustaa istuma- ja oleskelupaikkoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.