K-junan liikennöinti harvenee useaksi kuukaudeksi

Korson asema joulukuussa 2022. Kuva: Jani Jakonen

Ratatyöt vaikuttavat HSL:n lähijunien liikenteeseen useiden kuukausien ajan.

Ratatyöt aiheuttavat 2.5. alkaen merkittäviä muutoksia K-, I- ja P-junille sekä D-, R-, Z-junille eli Pääradan ja Kehäradan liikenteeseen.

Lisäksi töistä aiheutuu muutoksia junien lähtöraiteisiin Tikkurilassa ja korvaavia bussikuljetuksia Ainolan ja Järvenpään välille. Ainolan asema on poissa käytöstä 19.6.-9.12.

HSL:n lähijunien osalta poikkeusjärjestelyt käynnistyvät 2.5. ja kestävät 22.10.2023 saakka. Osuuksilla Kerava-Tikkurila-Helsinki ja Lentoasema-Tikkurila-Helsinki lähijunilla on töistä johtuen harvennettu vuoroväli.

Esimerkiksi K-junat liikennöivät koko osuudella harvennetulla 20 minuutin vuorovälillä. Matka-aika pitenee 2-3 minuuttia, sillä junat joutuvat ajamaan alennetulla nopeudella Tikkurilan kohdalla.

Lähijunien liikennöintimuutokset johtuvat Tikkurilan alueen ratamuutostöistä sekä Kytömaa-Ainola -välin lisäraiteiden rakentamisesta. Ne ovat osa vaiheittain toteutettavaa Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hanketta. Hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta kasvattamalla sen välityskykyä ja parantamalla sen häiriönsietokykyä.

Väyläviraston ratatöillä Tikkurilassa mahdollistetaan tulevaisuudessa neljä raidetta kaukoliikenteen sekä Riihimäen ja Lahden suunnan lähijunien käyttöön nykyisten kolmen laituriraiteen sijasta.

Työt painottuvat touko–lokakuuhun ja niiden aikana Tikkurilan asemalla on suljettuna kaksi raidetta kerrallaan työn eri vaiheissa. Lisäksi junat kulkevat alueella alennetulla nopeudella.

– Tästä johtuen Tikkurilan kautta kulkevien junien määrää on pakko rajoittaa edellä mainitusti, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.