Vantaalle suunnitellaan lisää harvinaisia autottomia asuinkerrostaloja

Esikkotie 5:n rakennus on tarkoitus purkaa.

Asuntojen kaavoitus Vantaan poliisi- ja oikeustalon taakse Tikkurilan keskustassa etenee.

Veturipolun ja Esikkopuiston alueelle on tulossa koko pääkaupunkiseudulla harvinaisia asuntokohteita, nimittäin kerrostaloja, joiden asukkaille ei ole lainkaan merkitty omia parkkipaikkoja. Veturipolun alueelle suunnitellaan kerralla kolme autotonta asuinkerrostaloa.

Vantaalla vastaavanlainen kohde on rakennettu Jokiniemen Lauri Korpisen kadulle muutama vuosi sitten. Helsingissä autopaikattomia asuinkerrostaloja on Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.

Tikkurilan autottomat asuintalot rakennuttaa VAV Asunnot Oy, joka omistaa Vantaan kaupungin vuokra-asunnot.

-VAV:n kohdetta varten ei varata asukkaiden merkittyjä autopaikkoja. VAV:n asunnot ovat autopaikattomia, kerrotaan asemakaavan muutosehdotuksessa.

VAV:n asuintalojen vieraspaikat sijoitetaan Ratarampin pysäköintialueelle.

Vantaan kaupunginhallitus päätti 8. lokakuuta asettaa Veturipolun alueen asemakaavan muutosehdotuksen yleisön nähtäville ja pyytää tarvittavat lausunnot.

Autottomien asuintalojen lisäksi kaavamuutos sisältää paljon muitakin muutoksia. Vanha asuinkerrostalo osoitteessa Esikkotie 5 puretaan, samoin viereinen Veturipolun päiväkoti. Niiden tilalle suunnitellaan kuusi 6-kerroksista asuintaloa sekä uusi päiväkoti.

Puolet uusista asuinrakennuksista varataan Vantaan vuokra-asuntoyhtiön VAV:n omistukseen. Toinen puoli varataan vapaarahoitteisille puukerrostaloille.

Puukerrostalojen autopaikat sijoittuvat rakennusten ensimmäiseen kerrokseen ja niiden välissä oleviin pysäköintihalleihin.

Asukkaita alueelle tulee noin 300. Alueen koillisnurkkaan, Ratarampin kainaloon mahdollistetaan kaavalla rakennettavaksi nelikerroksinen pysäköintitalo ja katutasoon huoltoasema.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.