Nuorisotyöntekijät liikkuvat Vantaan raiteilla – työ sai tunnustuksen

Vantaalla harjoitetaan junaradan ympäristöihin kohdistettua nuorisotyötä. Kaupungin nuorisotyöntekijät liikkuvat iltaisin ja viikonloppuisin Vantaan juna-asemilla, paikallisjunissa, asemien lähiseuduilla, kauppakeskuksissa ja jopa Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Nuorisotyö Raiteilla -hanke on nyt saanut Nuori toimija -tunnustuksen, jonka jakoi Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry.

Nuorisotyö Raiteilla -toimintaa toteutetaan yhteistyöverkostona raideliikenteen ja radanvarren eri toimijoiden kanssa. Hankkeen vetovastuu on Vantaan kaupungilla.

-Nuorisotyöntekijäparit seuraavat ja kartoittavat nuorten liikkeitä, keräävät tietoa nuorten liikkumisen myötä syntyvistä ilmiöistä, ennalta ehkäisevät konfliktien syntymistä yhteistyössä muiden rataympäristössä toimivien tahojen kanssa, edistävät turvallisen matkustamisen edellytyksiä sekä lisäävät nuorten ja muiden kanssamatkustajien keskinäistä ymmärtämistä, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Liikkuvat nuorisotyöntekijät tavoittaa Facebookista ja Instagramista.

Nuorisotyötä on tehty tällä toimintamallilla lähes neljä vuotta. Nuoria on kohdattu yhä enenevässä määrin. Ensimmäisenä toimintavuotena työntekijät kohtasivat yhteensä 5 419 nuorta. Viime vuoden aikana he kohtasivat jopa 14 646 nuorta.

-Nuorisotyö Raiteilla on ohjannut nuoria uusien palveluiden ja toimintojen pariin sekä tarjonnut yksilöllistä tukea tarpeen tullen. Hanke on tuottanut tietoa alakouluikäisten lisääntyneestä näkymisestä katukuvassa ja heihin liittyvistä lieveilmiöistä, kertoo hankepäällikkö Miia Siitonen tiedotteessa.

-Lisäksi on saatu tietoa nuorten liikkumisesta yöaikaan, nuorten trendeistä ajanviettotapojen ja -paikkojen suhteen sekä nuorten riskikäyttäytymisestä, Miia Siitonen jatkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuoden 2018 alussa 116 500 euron valtionavustuksen Nuorisotyö Raiteilla -hankkeen laajentamisvaiheessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.