Myyrmäen keskustakortteleiden rakentaminen käyntiin ensi vuonna

Myyrmäen keskustaan esitetään tehokkaiden, korkeatasoisten ja omaleimaisten keskustakortteleiden rakentamista Paalutorin pohjoispuolelle ja Paalukylänpuiston reunalle. Kolmeen kortteliin sijoittuu asuntoja (33 400 k-m2) sekä asuinkerrostalojen katutasoon tulee liike-, myymälä- ja ravintolatilaa (vähintään 2 600 k-m2). Lisäksi laaditaan julkisen ulkotilan yleissuunnitelma keskusta-alueelle.

Asemakaavan lähtökohtana on Myyrmäen keskustan suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittaneet ehdotukset, joiden pohjalta asemakaavan muutosluonnoksen suunnittelu aloitettiin. Asemakaavalla tehostetaan Myyrmäen keskustan maankäyttöä. Keskustan korttelialueiden rakentamisen määrä kasvaa, samoin kerroskorkeudet. Kaavassa on vaihtelevia kerroskorkeuksia, mukaan lukien kolme tornitaloa, joista korkein on 16-kerroksinen.

Väliaikainen maanpäällinen pysäköinti, joka on sijoittunut rakentamattomille korttelialueille, siirtyy keskustan yleisiin, vajaakäyttöisiin pysäköintilaitoksiin. Uusien asuinkerrostalokortteleiden parkkipaikat tulevat kortteleiden ja katu- ja torialueiden alle maanalaiseen pysäköintilaitokseen. Torikauppiaita varten varataan maantasopysäköintiä.

Paalutori säilyy nykyisen kokoisena tapahtuma- ja kauppatorina. Paalutorin pohjoispuolelle tulee uusi toiminnallinen aukio, Ruukkutori, jossa Myyrmäenraitin ja Ruukkupolun kevyt liikenne kohtaavat. Paalukylänpuistoa kehitetään monipuolisena ulkotilana ja avokallion lakialue säilytetään.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Myyrmäen keskustan asemakaavan muutosta, tonttijakoa ja tonttijaon muutosta kokouksessaan 13.3.2017. Lautakunta käsittelee myös tonttivaraukset Myyrmäen keskustan kortteleihin keskustakilpailun voittajille. Varattavien tonttien kauppahinta tulee olemaan noin 16,9 M€ ja rakentaminen alkaa kesällä 2018. Yhteensä kahdeksan kerrostalotonttia esitetään varattavan Asoasunnot Uusimaa Oy:lle, Rakennusosakeyhtiö Hartelalle, VVO-yhtymä Oyj:lle sekä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiölle 450 asunnon ja 150 opiskelija-asunnon toteuttamista varten.

Havanne kuvassa kesäpäivä auringossa. Näkymä paalutorin kulmalta itään.

Kuva INNOVARCH OY

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.