Myyrmäessä avataan urbaani katupuisto

Myyräncolo. Kuva: Janne Iijalainen.

Myyrmäkeen tulee myös Myyr York Park Avenue.

Myyrmäkeen avautuu kesäksi 2022 urbaani katupuisto nimeltään Myyr York Park. Se sijoittuu Myyräncolon parkkipaikalle, pohjoiselle eli Liesipolun puolelle. Katupuisto on kaikille avoin ja ilmainen, koko perheen oleskelutila.

Vantaan Kesälava siirtyy rakennustöiden keskellä olevalta Paalutorilta Myyr York Parkiin ja tuo sinne esiintyjiä läpi kesän joka perjantai.

Kesälavan tuottajina toimivat Vantaan kulttuuripalvelut ja Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry. Vantaan Kesälava -hanke syntyi vuosi sitten Vantaan kaupungin tahdosta elävöittää kaupungin kulttuurielämää ja -tarjontaa pitkän pandemiatilanteen jälkeen.
Myyrmäessä Kesälavaa tähdittävät muun muassa Kube, Samae Koskinen ja SUAD.

– Kesälavalla on tarjolla monipuolinen kattaus vaihtoehto- tai indiebändejä, Vantaan Kesälavan tuottaja Jaakko Salo kertoo tiedotteessa.

Myyr York Parkin avajaisviikonloppua vietetään 10.–11.6. Parkki on avoinna läpi kesän elokuun loppuun saakka. Myyr York Parkin toteutuksesta vastaavat Vantaan kaupunki ja Myyräncoloa ylläpitävä osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalo.

Myyrmäkeen tulee myös Myyr York Park Avenue, joka ulottuu Liesipolulta Myyräncolon pihalle, aseman ympäristöön ja Paalutorille.
Reitti merkitään katuun muun muassa maalaamalla, ja sen tarkoituksena on toimia miellyttävänä kiertoreittinä Myyrmäenraitin ollessa katkaistuna.

Park Avenuen varrelle tulee esimerkiksi myyntikojuja, katupiirtäjiä ja katusoittajia sekä kolme selkeämpää tapahtumapaikkaa, joihin tuotetaan ohjelmaa yhdessä läheisten yrittäjien kanssa.

Myyr York Parkin ja Park Avenuen visuaalisen ilmeen on luonut SAV taidekollektiivi.

– Katutaide on Myyrmäelle ominaista. Panostamme luoviin taide-, valo-, viher- ja hengailupaikkatoteutuksiin, kertoo Jenni Väisänen SAV Taidekollektiivista.

– Tavoitteenamme on yhdistää taidetta Myyrmäen rouheuteen, minkä ansiosta Myyr York Park Avenueineen tulee olemaan taiteellisesti mielenkiintoinen ja monimuotoinen kokonaisuus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.