Uusi ylikulkusilta rakenteille Kirkkonummen keskustassa

0
70
Kuvituskuva

Kirkkonummentien uuden ylikulkusillan rakennustyöt alkavat Kirkkonummen keskustassa alkukesällä 2022.

Asiasta kerrottiin ylikulkusillan rakennushankkeesta järjestetyssä asukastilaisuudessa 5. toukokuuta.

– Työt alkavat maastossa valmistelevilla töillä ja sillan tukien paalutuksilla rautatiealueella touko-kesäkuussa 2022, tilaisuudessa kerrottiin.

Rautatiealueen paalutustyöt joudutaan tekemään yöaikaan, ja paalutukset voivat aiheuttaa melua lähialueen kiinteistöille.

Kaikille avoimessa asukastilaisuudessa valtion Väylä-virasto esitteli ylikulkusillan rakennushanketta. Tilaisuus pidettiin etänä Teams-sovelluksen kautta. Asukkailla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Kirkkonummen ylikulkusilta -hankkeessa uusitaan elinkaarensa päähän tullut, vuonna 1964 rakennettu ylikulkusilta. Väylä-viraston mukaan silta on huonokuntoinen. Lisäksi hankkeen ansiosta sillalta saadaan poistettua raskaan liikenteen painorajoitukset.

Silta ylittää rantaradan, Munkinmäentien ja Asemakaaren.

Väylävirasto toimii hankkeen tilaajana ja rakennuttajana. Hanke toteutetaan niin sanotulla STk-urakkamallilla, joka on suunnittele ja toteuta -malli kehitysvaiheella. Kirkkonummen kunta vastaa hankkeen kustannuksista. Hankkeen kustannusarvio on 10,8 miljoonaa euroa, kerrotaan Väylä-viraston nettisivulla.

Hankkeen on määrä valmistua kesällä 2024.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.