Keravan koulujen kasvisruokakilpailussa kaksi voittoreseptiä

0
85
Kasvisruokakilpailun Mifu-pasta.

Keravan koululaiset saivat kehitellä omia reseptejä kasvisruokakilpailussa.

Keravan kaupunki halusi kehittää koulujen kasvisruokatarjontaa järjestämällä maaliskuussa perusopetuksen ja lukion oppilaille kasvisruokakilpailun.

Tulokset julkistettiin toukokuussa. Kilpailuraati valitsi usean reseptin joukosta kaksi voittajareseptiä: Mifupastan sienikastikkeella sekä kasvislasagnen.

– Kasvisruokakilpailun avulla kaupunki halusi osallistaa oppilaita koulujen ruokalistan sekä käytettävien kasvisruokareseptien kehittämiseen, jotta tarjottavat kasvisruuat vastaisivat paremmin oppilaiden makuelämyksiä, kouluruokasuosituksia unohtamatta, kertoi Keravan kaupungin ateriapalvelupäällikkö Kati Moisio tiedotteessa.

Kilpailuun osallistuakseen oppilaat lähettivät omia kasvisruokareseptejään kaupungin ateriapalveluille.

Kilpailuraati painotti resepteissä toteutettavuutta isoille määrille, reseptiin kuuluvaa mielenkiintoista tai uutta raaka-ainetta sekä ruuan proteiinipitoisuutta.

– Reseptien joukosta erottui tässä vaiheessa kaksi suosikkia, Mifupasta sienikastikkeella ja kasvislasagne, kertoi Keravanjoen koulun tuotantopäällikkö Teppo Katajamäki.

– Mifupasta sienikastikkeella herätti kilpailuraadin mielenkiinnon reseptissä käytettyjen raaka-aineiden, eli Mifun, herkkusienen, pinaatin ja parsakaalin, monipuolisuus. Kasvislasagnessa taas mausteina käytettyjen juustokuminan ja sambal oelek-chilitahnan käyttö sekä linssien hyödyntäminen proteiinina.

Seuraavaksi kaupungin ateriapalvelut lähti muokkaamaan näitä kahta reseptiä ammattikeittiöön sopivaksi.

– Resepteistä tehtiin useampi koeversio, joita maistatettiin Keravanjoen koulun yläasteen oppilailla sekä koulun keittiön henkilökunnalla, Katajamäki jatkoi.

– Testauksen aikana reseptit pyrittiin kuitenkin pitämään mahdollisimman paljon alkuperäisen mukaisina.

Molemmat raadin jatkoon valitsemat reseptit olivat erittäin hyviä ja toteuttamiskelpoisia, joten raati päätti valita kasvisruokakilpailulle kaksi voittajaa.

Voittajat ovat Mifupastan sienikastikkeella kehittäneet Elviira Panula ja Roosa Harjunpää sekä kasvislasagnen kehittäneet Greta Ennevaara, Tessa Buddas, Netta Autio ja Martina Numminen.

– Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille, Kati Moisio toivotti.

– Syyslukukauden aikana molemmat voittajareseptit tulevat löytymään ruokalistaltamme.

Kasvisruokakilpailun kasvislasagne.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.