Myyrmäen korkeakoulukampus on tuplannut opiskelijamääränsä

Kuva: Helsingin Myllypuron kampuksen ensimmäinen rakennus. Kuva: Metropolia Ammattikorkeakoulu

Pääkaupunkiseudun yhteinen Metropolia Ammattikorkeakoulu laajenee vauhdilla.

Tänä syksynä on avattu Vantaan Myyrmäen kampuksen laajennus. Helsingin Myllypuron kampuksen ensimmäinen osa on valmistumassa näinä päivinä. Helsingin Arabianrannassa Metropolian Ammattikorkeakoululle on rakenteilla uudet tilat osana Arabia 135-hanketta.

Myyrmäen kampuksen opiskelijamäärä on kaksinkertaistunut laajennuksen myötä. Kampuksella on nyt noin 3500 opiskelijaa. Ammattikorkeakoulun henkilöstöä siellä on 230, kerrotaan Metropolia Ammattikorkeakoulun nettisivulla.

Myyrmäen kampuksen laajennusosan rakentaminen alkoi syksyllä 2016. Nelikerroksinen uudisrakennus on sijoittunut ammattikorkeakoulun vanhalle tontille, osittain entisen parkkipaikan päälle. Rakennuksessa on runsaasti erilaisia teknisiä tiloja auto- ja konetekniikan sekä sähkö- ja automaatiotekniikan tarpeisiin. Ruokatilat laajenivat, ja myös koulun kirjasto siirtyi uudisrakennukseen.

Myyrmäen kampuksella on huikea määrä tutkinto-ohjelmia, joissa voi opiskella. Metropolian nettisivujen mukaan Myyrmäessä on kaikkiaan 14 tutkinto-ohjelmaa.

Itä-Helsingin Myllypuroon valmistuvan korkeakoulukampuksen tilojen sisustaminen ja varustaminen esimerkiksi opetuskalustolla alkaa lähiaikoina. Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen A-talo eli ensimmäinen rakennusvaihe valmistuu lähiviikkoina, ja kun loputkin rakennukset valmistuvat ensi syksynä, Myllypuron kampuksesta tulee opiskelijamäärältään Helsingin isoimpia kampuksia.

-Myllypuron kampuksen ensimmäisen vaiheen A-talo luovutetaan Metropolian käyttöön marraskuussa, minkä jälkeen Metropolia alkaa kalustaa, asentaa tietotekniikkaa ja varustaa tiloja toiminnan aloitusta varten. Muutot tapahtuvat joulukuun 2018 ja tammikuun 2019 aikana. Opetus A-talon tiloissa alkaa aikaisintaan tammikuun puolivälissä, kertoo projektijohtaja Simo Hoikkala Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

Kehä I:n kyljessä sijaitsevaan A-taloon siirtyy ensi vaiheessa noin 3500 opiskelijaa ja 200 työntekijää. Osa heistä siirtyy myöhemmin toisessa vaiheessa valmistuviin B-, C- ja D-taloihin.

-Urakoitsija on ilmoittanut Myllypyron kampuksen B-, C- ja D-talojen valmistuvan elokuussa 2019.

Myllypuron koko kampuksen valmistuttua siellä opiskelee arviolta 6000 opiskelijaa. Se on samaa suuruusluokkaa kuin esimerkiksi Helsingin yliopiston Kumpulan ja Viikin kampuksilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.