Korson ja Koivukylän K-junalle suunnitellaan lisäpysähdyksiä

HSL:n suunnitelman mukaan K-junat alkavat pysähtyä Helsingin Tapanilassa, Pukinmäessä ja Käpylässä ensi elokuusta lähtien. Tällöin K-junat pysähtyvät kaikilla väliasemilla. Samalla linjatunnus N poistuu käytöstä ja nykyiset N-junat muutetaan K-tunnukselle.

HSL:n liikennöintisuunnitelma 2019-2020 edellyttää vielä HSL:n poliittisen hallituksen hyväksynnän.

HSL:n virkamiesten mukaan K-junien pysähtyminen jokaisella asemalla selkeyttää linjastoa. Pääradalla liikennöi tällöin Helsingin ja Keravan välillä selkeästi vain isommilla asemilla pysähtyvät nopeat D-, R- ja Z-junat ja kaupunkiraiteita käyttävät junat P, I, K ja T pysähtyvät kaikilla väliasemilla.

Palvelutaso Käpylässä, Pukinmäessä ja Tapanilassa paranee merkittävästi kun vuoroväli arkisin läpi päivän tihenee 10 minuutista 5 minuuttiin.

HSL:n mielestä lisäpysähdysten vaikutus ajoaikaan on vähäinen, enintään noin kaksi minuuttia. Junien liikennöinti kokonaan Sm5-kalustolla on lyhentänyt ajoaikoja. K-junilla ei asemien ohituksia pysähtymättä voida kuitenkaan täysimääräisesti hyödyntää, koska samoja raiteita käyttävät I- ja P-junat pysähtyvät jokaisella asemalla ja vuoroväli on tiheä.