Myyrmäen kirkon peruskorjaus käyntiin

Näkymä Myyrmäen kirkossa. Kuva: Aada Harju

Länsi-Vantaalla sijaitsevan Myyrmäen kirkon peruskorjaus alkaa, tiedotti Vantaan seurakuntayhtymä 23. maaliskuuta.

Korjaukselle on myönnetty rakennuslupa 20. maaliskuuta. Peruskorjauksen projektinjohtourakoitsijana toimiva NCC Suomi Oy voi aloittaa työt kohteessa.

Myyrmäen kirkko peruskorjataan vuosina 2023–2024.

Peruskorjaus ratkaisee kirkon sisäilmaongelmat ja seurakuntalaiset sekä työntekijät saavat käyttöönsä terveellisen tilan.

Samalla uusitaan talotekniikkaa ja päivitetään tilojen käytettävyyttä. Lisäksi tehdään laajat maarakennustyöt ja pihan kunnostus. Peruskorjaus on suunniteltu valmistuvaksi kesällä 2024.

Työmaa on jo aidattu ja kirkon tontille on pystytetty työmaan tarpeisiin parakit. Työmaa ei aiheuta merkittävää haittaa lähiympäristölle eikä alueen kulkureiteille.

– Työt ovat alkaneet jo suojaustöillä ja osittaisilla purkutöillä. Säilytettäviä väliovia on viety kunnostettavaksi, kertoi tiedotteessa kiinteistöjohtaja Timo Kraufvelin Vantaan seurakuntayhtymästä.

Kangasalan urkurakentamon valmistamat 36-äänikertaiset urut on suojattu.

– Nyt kun rakennuslupa on saatu, voidaan jatkaa purkutöitä. Samalla voidaan aloittaa rakenteiden tiivistyskorjaukset. Näiden puute on ollut yksi iso syy sisäilmaongelmiin.

Ennen kesää tehdään lisäksi valesokkelirakenteiden muutostyöt, korjataan ulkopuolen salaojat ja aloitetaan kirkon ulkopuoliset maarakennustyöt.

– Kirkkorakennukset ovat seurakuntien arvokkainta kiinteistöomaisuutta. Jokaisella Vantaan seurakunnalla tulee olla oma kirkko, ja Myyrmäen kirkko on Vantaankosken seurakunnan pääkirkko. Tavoitteena on, että kirkko avataan käyttöön entistä parempana ja käyttäjille ja työntekijöille turvallisena rakennuksena alkukesästä 2024, Timo Kraufvelin sanoi.

Peruskorjauksessa säilytetään kirkon arkkitehtoniset arvot. Korjaus toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupunginmuseon kanssa.

Myyrmäen kirkko ulkoa päin. Kuva: Antero Harju ja Juha Ryhänen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.