Tuusulan Riihikallio saa uuden koulun

Julkisivua ja sisäänkäynti havainnekuvassa.

Tuusulaan kohoavan Riihikallion kampuksen kokonaisurakoijaksi on valittu Rakennusliike U. Lipsanen Oy, tiedottaa Tuusulan kunta.

Kunnan ja rakennusliikkeen edustajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen hankkeesta.

Urakkaan sisältyvät uuden koulurakennuksen rakentaminen, Riihikallion nykyisen koulun osittainen purkaminen, nykyisen liikuntasalirakennuksen julkisivujen ja sisäänkäyntien uusiminen sekä piha-alueiden rakennustyöt.

Toteutettava uudisrakennus on kolmekerroksinen.

Suunnittelussa ja toteutuksessa kiinnitetään erityistä huomiota esteettömyyteen, sisäilman laatuun, ääniympäristöön sekä valaistukseen.

– Riihikallion koulussa on pitkään kärsitty sisäilmaongelmista ja jouduttu turvautumaan väistötiloihin. Olen tyytyväinen, että saamme Riihikallion uuden koulun rakentamisen käyntiin. Henkilökunta ja oppilaat pääsevät vuoden 2025 syksyllä uusiin terveellisiin, turvallisiin ja nykyaikaisiin tiloihin, sanoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä tiedotteessa.

Rakennustyöt pyritään käynnistämään huhtikuun 2023 aikana.

Työt alkavat uudisrakennuksen rakentamisella. Nykyinen koulu on toiminnassa rakentamisen ajan, ja koulutoiminta siirtyy uudisrakennukseen kesällä 2025. Sen jälkeen alkavat nykyisen koulurakennuksen purkutyöt, liikuntasalirakennuksen julkisivutyöt sekä pihatyöt.

Tavoitteena on, että koko hanke on valmis heinäkuussa 2026.

Riihikallion kampus on musiikkiin painottuva peruskoulu, jossa lapset ja nuoret ovat esikoulusta yhdeksänteen luokkaan asti. Koulussa opiskelee enimmillään noin 800 oppilasta ja noin 20 esikoululaista. Myös luonnon merkitys ja lasten luontosuhde otetaan huomioon koulun tiloja suunniteltaessa.

Uusi ruokala havainnekuvassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.