Muovikasseista syntyi tiedetaideteos Tikkurilaan

Tiedekeskus Heurekan tapahtumatorille Tikkurilassa on pystytetty koululaisten eri puolilla Suomea pidetyissä työpajoissa yhdessä luoma tiedetaideteos Kiertotaivas. Teos koostuu sadoista käytetyistä muovipusseista tehdyistä pilvistä, joihin on kirjattuna lasten toiveita tulevaisuuden maailmasta.

Kiertotaivas-teos on esillä Heurekan tapahtumatorilla 26. lokakuuta asti.

Kiertotaivaan avulla tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Heureka katsoo tulevaisuuteen. Teos on osa Heurekan kiertotalousteemaa, joka huipentuu lokakuussa avattavaan näyttelyyn.

Kiertotaivas-teos syntyi siten, että tiedettä ja taidetta yhdistävissä työpajoissa koululaiset eri puolilta Suomea leikkasivat käytetyistä muovikasseista paloja ja silittivät ne yhteen. Tuloksena oli pilvi, johon toive kirjoitettiin. Samalla työpajaan osallistuneille annettiin tietoa muovien käytöstä, keräämisestä ja kierrättämisestä esimerkiksi polttoaineeksi. Heidän kanssaan keskusteltiin kiertotalouden innovaatioista ja ihmisten tekemien valintojen merkityksestä.

Kiertotaivas-työpajan ja tiedetaideteoksen syntymisen mahdollisti yhteistyö Neste Oyj:n kanssa. Toteutuksesta vastasivat AaltoARTSista valmistuneet kuvataidekasvattajat Jaakko Jekunen ja Greta Salonen sekä Heurekan teematuottaja Paula Havaste.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.