Mikkolassa asukkaat äänestävät 50 000 euron käytöstä

Kuvituskuva

Havukosken, Länsimäen ja Mikkolan asukkaat pääsevät äänestämään siitä, miten kutakin aluetta kehitetään 50 000 eurolla.

Yleisöäänestys on osa osallistuvaa budjetointia, jossa Vantaan kaupunki ja asukkaat kehittävät alueita yhteistyössä. Äänestys on käynnissä 22.9.–17.10.
Jokaista aluetta kohden on noin 20 erilaista suunnitelmaa, joiden toteuttamisen puolesta voi äänestää.

Suunnitelmat pohjautuvat aiemmassa osallistuvan budjetoinnin vaiheessa asukkailta tulleisiin ideoihin, joita on työstetty eteenpäin työpajoissa asukkaiden ja kaupungin asiantuntijoiden kesken. Lopuksi kaupungin asiantuntijat ovat määrittäneet jokaisen suunnitelman toteutukselle hinnan.

– Jokaisella alueella on omat suunnitelmansa, mutta kaikilla alueilla voi äänestää esimerkiksi uusien kukkaistutuksien, ulkokuntosalin, penkkien ja roska-astioiden puolesta. Suunnitelmien joukossa on myös tapahtumia, kuten puistojumppaa, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Äänestää saavat kaikki Havukosken, Länsimäen ja Mikkolan kaupunginosien asukkaat. Huomioitavaa on, että Havukosken viralliseen kaupunginosaan kuuluu alue aina junaradasta Keravanjoelle asti.

– Äänestää saavat kaikenikäiset, myös lapset ja nuoret. Jokainen asukas saa äänestää yhden kerran.

Suunnitelmien toteuttamisen hinnat ovat pienimmillään 1000 euroa ja suurimmillaan 35 000 euroa. Pienemmät summat koskevat esimerkiksi puistojumpan tai siivoustalkoiden järjestämistä, ja suuremmat summat muun muuassa ulkoliikuntavälineiden perustamista.

– Äänestäessään jokainen äänestäjä valitsee, minkä suunnitelmien toteuttamiseen haluaisi omalla alueellaan rahaa käytettävän. Kukin äänestäjä voi valita haluamiaan suunnitelmia enintään 50 000 euron arvosta. Halutessaan voi myös äänestää vain yhtä suunnitelmaa.

Äänestämään pääsee verkossa osallistu.vantaa.fi -sivustolla. Äänestää voi myös paperilla Koivukylän asukastilassa, Länsimäen kirjastossa ja Mikkolassa kirjastoauton pysähdyksen yhteydessä.
Äänestyksen tulokset julkaistaan lokakuun lopussa osallistu.vantaa.fi-sivustolla.

Suunnitelmista toteutetaan järjestyksessä eniten ääniä saaneet siten, että kokonaissumma ei ylitä 50 000 euroa.

– Jos esimerkiksi ensimmäiseksi tullut suunnitelma maksaa 35 000 euroa, toiseksi tullut suunnitelma 20 000 euroa ja kolmanneksi tullut suunnitelma 15 000 euroa, toteutetaan ensimmäiseksi ja kolmanneksi tulleet suunnitelmat, sillä ensimmäiseksi ja toiseksi tullut suunnitelma maksaisivat yhteenlaskettuna enemmän kuin enimmäissumma 50 000 euroa, kaupunki tiedottaa.
Äänestyksessä voittaneet suunnitelmat toteutetaan vuoden 2022 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.