Liikennevaloja uusitaan Korsossa ja Koivukylässä

Liikennevalolaitteita uusitaan vanhentuneita liikennevalolaitteita yhteensä 21 liikennevaloristeyksessä Korson, Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan suuralueilla kevään ja kesän 2021 aikana.

Valo-opastimiin vaihdetaan energiatehokkaat led-valot. Uudet valot ovat vanhojen opastimien valoja kirkkaammat. Uudet led-valot on aiempaa helpompi erottaa aurinkoisellakin säällä, Vantaan kaupunki tiedotti.

– Ledien etuna on myös aiempaa pidempi käyttöikä, ja näin selvästi entistä harvempi huoltoväli. Vaihdon myötä lähes kaikissa Vantaan liikennevalo-opastimissa on led-valot.

Pyöräilyn pääreiteillä sijaitseviin risteyksiin asennetaan pyöräilijät ja jalankulkijat havaitsevia ilmaisimia, jotka ennakoivat pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden saapumisen risteykseen.

– Näin vihreän vaihtumista suojatietä kulkeville nopeutetaan. Tarvittaessa suojatien vihreä valo voi myös hieman pidentyä, jos suojatietä on vihreän valon lopuillaan ollessa lähestymässä pyöräilijä tai jalankulkija, kaupunki tiedotti.

Uusittavissa liikennevaloissa otetaan käyttöön myös joukkoliikenne-etuudet. Edellisten muutosten lisäksi kolmessa suuressa risteyksessä tehdään muutoksia liikenne- ja kaistajärjestelyihin. Koivukylässä muutetaan Koivukylänväylän ja Hanabölentien risteyksessä eri suuntien välistä vaihejärjestystä. Muutos tehdään elokuussa 2021.