Kuusijärvellä riittää vilinää tänäkin kesänä

Kaikkien vantaalaisten tuntemalla Kuusijärvellä on jo vuosien ajan riittänyt tekemistä ja meininkiä. Tämäkään kesä ei tee poikkeusta, vaan luvassa on niin TeräsSika-triathlonia, perinteistä ja kiireetöntä rantaelämää kuin uusia tuotteita Cafe Kuusijärvessä.

– Veden lämpötila on tällä hetkellä 20 astetta, kertoo kyseisen kahvilaravintolan ravintolapäällikkö Rea Hakala.
– Niin sanotun keskikesän aikana ei ole isompia tapahtumia, vaan keskitytään olennaiseen eli auringosta ja uinnista nauttimiseen.

Perinteiseen suomalaiseen elämänmenoon ja varsinkin kesään kuuluu ilman muuta sauna. Kuusijärveltä niitä löytyy useitakin, niin perinteisen sähkösaunan kuin pienen ja ison savusaunojen muodossa. Aiemmasta käytännöstä poiketen savusaunat ovat joka päivä avoinna, ja muutakin uutta löytyy.
– Ravintolassa tehtiin pieniä uudistuksia grillilistaan sekä lisättiin uutta salaatti- panini- ja jäätelövalikoimaan.

– Lämpimimpinä päivinä saa myös irto- ja pehmytjäätelöä erikseen avattavasta jäätelökioskista.

Julkisia kulkuvälineitä kannattaa hyödyntää

Aurinkoisina hellepäivinä paikalla on tuhansia kävijöitä, eikä alue tyhjene pilvisemmälläkään säällä, jolloin kävijöitä on useampi sata. Autollisia tulijoita saattaa mietityttää parkkipaikkojen riittävyys, ja Hakalalla onkin pari vinkkiä, jotta virkistäytymään pääsy helpottuu.

– Etenkin helteisinä päivinä auto kannattaa jättää kotiin. Vaikka pysäköintialuetta laajennettiin talven aikana, alue on edelleen liian pieni kävijämääriin nähden. Bussipysäkiltä on lyhyt matka kävellä, ja polkupyörällä pääsee myös hienosti alueelle.

Mikäli virkistäytyminen houkuttelee ja haluaa syystä tai toisesta päästä hieman väljempään ihmisjoukkoon, sopivia hetkiä löytyy siihenkin.

– Esimerkiksi savusaunoissa on arki-iltaisin hieman väljempää, ja voinkin ehdottomasti suositella sitä, varsinkin jos ei ole sellaisessa ennen käynyt.

Iida Rekunen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.