Kulttuurirundi Kehäradalla tarjoaa elämyksiä asemilla

Lauantaina 26.8. useat Kehäradan asemat muuntautuvat valloittaviksi kulttuuriareenoiksi. Tarjolla on runsaasti laadukasta ja maksutonta kulttuuritarjontaa tanssista elokuviin ja työpajoista nukketeatteriin. Hyppää siis I- tai P-junaan ja tule nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta!

Tikkurilan rakkaus- ja leffa-asemalla (avoinna klo 12–18) luvassa on muun muassa Suomen Kansallisoopperan kuoron oopperalaulajien esittämiä rakkausteemaisia lauluja, improvisaatio- ja tanssiteatteria sekä tunnetun ja palkitun ohjaaja Jean Bitarin Vantaa-aiheisia elokuvia. Lisäksi paikalla koetaan yhteislaulun riemua tunnetuimpien kotimaisten kappaleiden parissa.

Lasten asemalla Aviapoliksessa (avoinna klo 12–17) Nukketeatteri Sytkyt esittää Vantaan historian kymmeneen minuuttiin tiivistävää Junasatu-näytelmää ja vetää lapsille Vantaa-aiheisia työpajoja. Tanssiteatteri Raatikko puolestaan vie lapset tanssien maailman ympäri.

Leinelän lattariasemalla (avoinna klo 13–16) nautitaan kuumista rytmeistä. Dj tanssittaa yleisöä, ohjaajien opastuksella otetaan haltuun samban, parisalsan ja reggaetonin alkeita sekä nautitaan upeista tanssiesityksistä. Ohjelman huipentaa kuubalaisen reggaeton-muusikon Kachao Manin tanssia sisältävä konsertti.

Martinlaakson herkkuasemalla (avoinna klo 12–18) maistellaan itämaisia, afrikkalaisia, aasialaisia ja venäläisiä makuja. Lisäksi paikalla nähdään muun muassa nepalilaista, tsetsenialaista, kiinalaista ja itämaista tanssia, kuullaan esimerkiksi arabialaista ja kuubalaista salsamusiikkia ja yleisöä opastetaan vakio- ja lattaritanssien askelkuvioihin.

Myyrmäen katutaideasemalla (avoinna klo 12–18) iloitaan kaikille avoimissa katutansseissa, nautitaan teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksistä ja aterioidaan yhteisen pöydän ääressä. Lapset voivat osallistua kelmugraffitityöpajaan klo 12–14 niin kauan kuin materiaaleja riittää, ja lisäksi paikalla voi tutustua Olli Bergin Humans of Myyr York -valokuvanäyttelyyn.

Helsingin päärautatieasemasta sukeutuu eloisa taideasema (avoinna klo 12–18), jossa yleisön eteen avautuu monipuolisia tanssi- ja teatteriesityksiä. Kannelmäen Orient Station -asemalla (avoinna klo 13.30–17.30) taas keskitytään itämaisiin tanssilajeihin.

Kulttuurirundin asemien koko ohjelma tarkkoine aikatauluineen löytyy facebook.com/kulttuurirundi-sivun tapahtumasta facebook.com/events/1330031560428238/.

Kulttuurirundi Kehäradalla toteutuu lukuisten kulttuuritoimijoiden yksissä tuumin tekemänä. Vantaan kulttuuripalvelut koordinoi tapahtumaa, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonlopun vantaalaista juhlintaa. Lisätietoja Vantaan Yhdessä-viikonlopusta: vantaa.fi/vapaa-aika/tapahtumat/suomi_100_vantaalla/yhdessa-viikonloppu.

Tervetuloa viettämään ikimuistoista lauantaita mukaansatempaavan kulttuurin parissa!