Koivukylään perustettiin apukeskus Ukrainan pakolaisille

Kuvituskuva

Vantaalle on avattu Ukrainan sotaa pakenevia palveleva apukeskus maanantaina 11. huhtikuuta.

Ukraine Help Center Vantaa toimii Koivukylän asukastilan tiloissa osoitteessa Hakopolku 2.

Apukeskuksen on avannut Vantaan kaupunki yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa. Mukana toiminnassa on myös muita järjestöjä, vapaaehtoisia sekä yrityksiä.

Ukraine Help Center Vantaa tarjoaa ensisijaisesti tukea, neuvontaa, aineellista apua ja kohtaamista. Muiden apu- ja tukimuotojen mukaan ottamista selvitetään ja yhteistyömahdollisuuksia erilaisen avun tarjoamiseksi kartoitetaan jatkuvasti.

– Vantaa haluaa tarjota aktiivisesti tukea Ukrainan sotaa pakeneville. Tällainen keskitetty apukeskusmalli helpottaa avun tarjoamista ja myös muiden halukkaiden auttajien mukaan ottamista, kertoi tiedotteessa Kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Apukeskus on auki maanantaista perjantaihin kello 9–15. Apukeskuksessa työskentelevät Vantaan kaupungin yhteisötyöntekijä ja MLL:n Uudenmaan piirin työntekijä.

– Ukrainalaisten auttaminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja haluamme olla tässä mukana kuten olimme myös vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan. Muu perheiden auttamistyömme jatkuu ennallaan, sanoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.