Kivistön palvelukeskittymän toteuttamisesta on kiinnostunut kuusi eri toimijaa

Vantaan kaupunki on vastaanotti määräajassa ilmoittautumishakemukset kaikkiaan kuudelta eri toimijalta tai toimijayhteenliittymältä.

– Olemme ilahtuneita, että Kivistön keskusta kiinnostaa useita vakuuttavia kiinteistöalan toimijoita. Käymme hakemukset läpi ja etenemme pikaisesti neuvotteluihin parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa, kertoo hakemusten arviointiryhmän puheenjohtajana toimiva Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Syyskuun alussa järjestettävässä markkinavuoropuhelussa kaupunki käy parhaiden ehdotusten jättäneiden tahojen kanssa heidän toteutusehdotuksensa läpi. Ehdotuksista arvioidaan niiden toteutettavuutta, toiminnallisuutta, käyttäjälähtöisyyttä ja resurssiviisautta. Tärkeä kriteeri on muun muassa se, että hanke on toteutettavissa nykyisen asemakaavan mukaisesti. Hakemukset arvioidaan myös hakijoiden osaamisen, kokemuksen ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

– Neuvotteluiden jälkeen esittelemme arviointiryhmän näkemyksen kaupunginhallitukselle, joka päättää, miten toteuttajien valinnassa tämän jälkeen edetään. Löydetäänkö neuvottelujen pohjalta jo suoraan Kivistöön sopiva toimija, vai pitääkö toimijoita vertailla toisiinsa esimerkiksi yhteismitallisin pisteytyksin tai järjestää parhaiden toimijoiden välillä kilpailu, kertoo prosessin etenemisestä arviointiryhmän jäsen, Kivistön projektijohtaja Gilbert Koskela.

Tavoitteena on, että Vantaan kaupunginhallitus saa kaupunkiympäristön toimialan valmisteleman esityksen käsittelyynsä syys-lokakuussa.

Palvelukeskittymän rakentamisen odotetaan käynnistyvän vuoden 2021 aikana.

Vihdoinkin.

Vantaan kaupunki etsii toteuttajaa tai toteuttajaryhmittymää Kivistön kaupunkikeskuksen palvelukeskittymälle, joka on merkittävä paikallinen palvelukokonaisuus. Sen sijainti rajautuu kehäradan Kivistön asemaan ja suunnitteilla olevaan linja-autoterminaaliin sekä Vantaankoskentiehen. Kuva: Vantaa.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.