Kivistön korkeimmat asuintalot ovat rakenteilla – yli 300 vuokrahuoneistoa

Kuva: Kivistön Topaasiaukion tornitalo. Kuva: Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

Kivistön Topaasiaukion viereen on rakenteilla kolme kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 327 asuntoa sekä liiketiloja.

Arkkitehdin laatiman havainnekuvan mukaan Kivistön korkeimmassa talossa on 12 kerrosta. Se täyttää tornitalojen yleisenä korkeuskriteerinä pidetyn 12 kerroksen rajan.

Avain Yhtiöiden omistukseen valmistuu 158 vuokra-asuntoa sekä kolme liiketilaa, jotka avautuvat Topaasiaukion suuntaan. Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen vuokra-asuntokäyttöön rakennetaan 169 huoneistoa ja kaksi liiketilaa.

-Korttelin pysäköinti on järjestetty pihakannen alla olevaan pysäköintihalliin. Uusi korttelialue saa ensimmäiset asukkaansa loppuvuodesta 2019 ja kokonaisuudessaan rakennushanke on valmis vuoden 2020 aikana, kerrotaan Avain Yhtiöiden tiedotteessa.

Uusi kortteli rajoittuu Keimolantiehen ja Syväkiventiehen. Kehäradan Kivistön rautatieasema on vieressä.

Kivistön sydämeen on suunniteltu kauppakeskusta, kirjastoa ja terveyskeskusta, mutta niiden rakentaminen on viivästynyt.

-Kivistön palvelutarjonta on kuitenkin helposti saavutettavissa tälläkin hetkellä, sillä päiväkodit, koulut, lähikauppa sekä aktiivinen yhdistystoiminta näkyvät kivistöläisten arjessa jo nyt, tiedotteessa vakuutetaan.

Kivistön keskustassa on asuntojen lisäksi menossa muitakin rakennushankkeita. Esimerkiksi Tikkurilantietä levennetään ja Vantaankoskentietä siirretään lounaaseen päin. Tikkurilantielle tehdään Vantaankoskentien ja Keimolantien väliselle osuudelle kävely- ja pyörätiet. Tikkurilantien muutostyöt valmistuvat vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kuva: Kivistön Topaasiaukion tornitalo. Kuva: Arkkitehdit Soini & Horto Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.