Akvarellitaiteen galleria on viihtynyt Töölössä 10 vuotta – nyt esillä on koiria ja kissoja

Benita Suomi

”Kissat ja koirat” on Töölössä pidettävä akvarelliteosten näyttely, joka on syntynyt erikoisella tavalla. Taidegalleria AKVART nimittäin lähetti Suomen kaikille akvarellisteille viestin saada kissa- ja koiraeläimiä esittäviä maalauksia. Niitä lähetettiin gallerialle kaikkiaan 126 maalausta, yhteensä 50 eri tekijältä.

-Kuvataiteilija Kati Immonen valitsi näyttelyyn 24 taiteilijalta 38 työtä. Jurylla tosin ei ollut työtä tehdessään mitään tietoa siitä, kenen maalaamia mitkäkin työt olivat, kerrotaan AKVART gallerian tiedotteessa.

Mistä lähti idea tämän näyttelyn perustamiseen?

-AKVART galleriassa oli nähtävillä viime vuoden alussa jurytetty valtakunnallinen ryhmänäyttely teemalla ”Kissat-MJAU”. Näyttely oli erittäin suosittu. Sekä kävijöiden että akvarellistien pyynnöstä vuoden 2018 lopulla järjestettiin samanlainen valtakunnallinen ryhmänäyttelyhaku, poikkeuksena, että koirateemaiset työt otettiin myös mukaan. ”Kissat ja Koirat” -näyttely on tämän ryhmänäyttelyhaun tulosta, vastaa AKVART galleriaosuuskunnan puheenjohtaja Benita Suomi.

Humalistonkadulla sijaitseva AKVART kertoo olevansa Suomen ainoa yksinomaan akvarellitaiteeseen keskittynyt taidegalleria.

-Se on harvinaista. Asiasta on puhuttu myös kansainvälisissä kontakteissa ja se on siinäkin suhteessa erikoinen piirre gallerialle, että se keskittyy tiettyyn maalaustekniikkaan, akvarelliin tässä yhteydessä, Benita Suomi kertoo.

Benita Suomen mukaan akvarelli on nousussa Suomessa tällä hetkellä.

-Esimerkkinä ensi kesänä Helsinkiin tuleva suuri kansainvälinen akvarellinäyttely, joka on ainutlaatuista. Näyttelyn järjestäjänä on IWS Finland. Näyttely on ensimmäinen laatuaan koko Pohjoismaissa, mikä osoittaa valtavaa kiinnostusta maalaustekniikkaa kohtaan.

Galleriaa pyörittää Akvart galleriaosuuskunta, joka on perustettu vuonna 2009. Eli nyt on alkanut gallerian 10-vuotisjuhlavuosi.

-Olemme saaneet tunnettavuutta Töölössä ja löytäneet sijamme töölöläisten keskuudessa. Töölössä ei ole montaa galleriaa lisäksemme. Kymmenen vuoden aikana toiminta on aktivoitunut. AKVART on vapaaehtoistyön pohjalta toimiva osuuskunta. Kasvava innostus tekniikkaa kohtaan on syynä, että galleria on tullut tunnetummaksi, osuuskuntalaisten määrä kasvaa ja rakkaus akvarelliin säilyy, Benita Suomi sanoo.

”Kissat ja koirat” -näyttely on esillä 27. tammikuuta saakka.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.