Kampanja keräsi yli 6 000 joulukorttia ikäihmisille Vantaalla

Kuvituskuva. Näkymä Vantaalla tammikuussa 2022.

Vantaalaiset osallistuivat innolla joulukorttikampanjaan ja tekivät 6861 joulukorttia ikääntyneille.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa kerättiin maanlaajuisesti joulukortteja 14.11.– 5.12.2022 kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

Vantaalla kerätyt kortit jaettiin vanhus- ja vammaispalveluiden kotihoidon sekä erityisasumisen tuen piirissä oleville.

– Kirjastoihin tuotiin kampanjan aikana tuhansia kortteja, ja joka vuosi on yhtä ilahduttavaa ja yllättävää, miten aktiivisesti ihmiset osallistuvat kampanjaan. Todella onnistunut hyvän joulumielen kampanja, jossa olemme mukana mielellämme myös jatkossa, iloitsee erikoiskirjastonhoitaja Maija Lehtola Vantaan kaupunginkirjastosta.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan järjesti luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot ry yhteistyökumppaneineen.

Tänä jouluna kampanja oli samanaikaisesti 135 paikkakunnalla.

Toista kertaa maanlaajuisesti järjestetty kampanja keräsi kaikkiaan noin 99 000 joulukorttia ikääntyneille.

Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa.

– Lähetettyjen joulukorttien määrä ja kampanjasta saamamme palaute kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa tuntemattomia lähimmäisiä, kokea yhteisöllisyyttä sekä antaa ja saada joulumieltä, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen kertoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kirjastoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa.

Korttikeräykseen osallistuivat kaikenikäiset, ja monelle perheelle tai yhteisölle osallistumisesta on tullut jo perinne.

– Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa yhteistyötä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi, kampanjakoordinaattori Sari Simonen Siskot ja Simot ry:stä kiittää. Hänen mukaansa kampanja on onnistunut eri paikkakunnilla tehdyn yhteistyön ansiosta.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 135 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.