Keravan ysiluokkalaiset Mun tulevaisuus -tapahtumaan

kuvituskuva

Mun tulevaisuus -tapahtumaan on kutsuttu kaikki 9.-luokkalaiset keravalaiset nuoret.

Yli 400 keravalaiselle nuorelle järjestetään 20. tammikuuta 2023 uudenlainen ja yhteisöllinen tapahtuma, jossa nuoret pääsevät tutustumaan työelämään, yrittäjyyteen ja jatko-opintomahdollisuuksiin.

Mun tulevaisuus -tapahtuma kokoaa yhteen Keudan tiloihin Keravalla 9.-luokkalaiset, alueen yritykset ja muut työnantajat sekä jatko-opiskelua tarjoavat oppilaitokset ja opiskelijat.

Keuda on Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

– Mun tulevaisuus -tapahtumalla autetaan osaltaan 9.-luokkalaisia ratkaisemaan ennen yhteishakua ammatillinen tulevaisuus; mikä olisi heille sopiva työura sekä jatko-opiskelupaikka. Tapahtumassa peruskoulun päättävät oppilaat pääsevät tutustumaan muun muassa erilaisiin ammatteihin, työelämässä tarvittaviin taitoihin ja yrittäjien uratarinoihin, tiedottaa Keravan kaupunki.

Tapahtuman järjestäjät toivovat herättävänsä nuorissa intoa opintoihin.

Myös harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja on helpompi hakea ja saada, kun nuorella on tietoa Keravan alueen työpaikoista ja työnantajista.

Tiedotteen mukaan tilaisuuteen on ilmoittautunut yli 30 keravalaista yritystä ja työnantajaa.

Työnäytösten ja kohtaamisten avulla esitellään alueen monipuolisia työllistymismahdollisuuksia.

Keudan ja Keravan lukion opiskelijat ovat paikalla yhdessä yrittäjien kanssa kertomassa, mikä opintopolku kullekin uralle johtaa.

Keravan kaupunki on mukana järjestelyissä sekä tarjoaa tietoa kaupungin työpaikoista muun muassa Kesätyö kutsuu -kampanjan kautta aukeavista työpaikoista nuorille kesälle 2023. Nuoria työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa auttava Keravan Ohjaamo esittäytyy myös.

Työelämään tutustumisen lisäksi messuilla jaetaan tietoa erilaisista opiskelumahdollisuuksista. Mukana oppilaistoksista ovat Keuda ja Keravan lukio. Yrittäjyyteen konkreettisia neuvoja jakaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke.

Mun tulevaisuus -tapahtumaa on ideoitu yhteistyössä Keravan peruskoulujen kanssa.

Opinto-ohjaajat ja opettajat ovat olleet alusta alkaen mukana suunnittelemassa tapahtuman sisältöjä, ja siihen liittyviä teemoja on käsitelty oppitunneilla.

– Keravanjoen ja Sompion koulujen oppilaat ovat pitkin syksyä tutustuneet esimerkiksi yhteiskuntaopin tunneilla Mun tulevaisuus -tapahtuman yrityksiin niiden kotisivujen kautta. Oppilaat ovat laatineet ennakkokysymyksiä yrityksille työtehtävistä ja niihin tarvittavista opinnoista.

Tilaisuuden järjestävät Keravan Yrittäjät ry, Keravan kaupunki, Keuda ja Keuke.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.